Kaip DELFI pasakojo Alytaus apskrities policijos atstovė Kristina Janulevičienė, ši istorija prasidėjo beveik prieš metus - 2017-ųjų balandžio 18 d.

Pernai balandžio 19 d. Alytaus apskrities policija gavo pranešimą iš medikų, kad išvakarėse į juos kreipėsi sumušta mergina (gim. 1992 m.). Ji medikams paaiškino, kad namuose, kur ji tuo metu gyveno su E. Petrausku, draugas ją sumušė. Merginai buvo nustatytas nežymus sveikatos sutrikdymas.

Bet balandžio 20 d. ji policijos pareigūnams pareiškė, kad draugas jos nemušė, o ji pati susižalojo nugriuvusi. Medikams apie sumušimą sakiusi todėl, kad maniusi, jog antraip teks pačiai mokėti už gydymą. Todėl policija atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą.

O šiemet, vasario pradžioje, buvusi boksininko draugė persigalvojo ir kreipėsi į prokuratūrą su pareiškimu dėl smurto artimoje aplinkoje. Prokuratūra medžiagą perdavė policijai, kuri pradėjo ikiteisminį tyrimą.

K. Janulevičienė, paklausta, kas atsitiko, kad mergina beveik po metų nusprendė rašyti pareiškimą, atsakė, jog nukentėjusioji nurodė tokio savo sprendimo motyvus, tačiau jie neviešinami, nes tai ikiteisminio tyrimo medžiaga.