Pati esu mokinė. Mokausi 11-oje gimnazijos klasėje ir iki šios klasės mums į galvas „sukišti“ bandė viską: fiziką, chemiją, biologiją, geografiją, matematiką, lietuvių, anglų, pasirinktas kalbas (rusų arba vokiečių), ekonomiką, istoriją ir t.t. Kaip jūs manote, ar aš prisimenu ką „kaliau“ prieš beveik jau vienerius metus? Daug dalykų mokomės ir pamokos pabaigoje išgirstame: „To egzamino programoje (ne)bus“.

Iš tikrųjų, tikriausiai šiltai Seime sėdintiems, „nuostabias“ reformas siūlantiems Seimo nariams atrodys kvaila, bet mes mokomės ne egzaminui, mes mokomės gyvenimui. Kam mums tiek š*** į galvas kišt? Taip, sutinku, bendrą suvokimą pravartu turėti, bet kam taip apkrauti? Tiesa, lengviau pasakyti mokiniams: mokykitės mėnesiu ilgiau ir visos bėdos išspręstos.

Ką gi dar padarius „norint palengvinti“ mokinių gyvenimą – prailginkime mokslo metus! Taigi jie ir taip prisiatostogauja, vargšeliams ir dviejų mėnesių užteks... Reikia ne mokslo metus ilginti, bet keisti programas, nes tai, ką mes mokomės, nebėra aktualu šiomis dienomis.

Taip pat vertėtų paminėti, kad reikia keisti egzaminus. Kaip gali vienas rašinys ar poros valandų testas įvertinti tavo dvylika metų kauptas žinias? Vis dar laikomės už sovietmečio numestos lazdelės ir niekaip negalime jos paleisti.

Raskime vietos savame krašte geriems specialistams, baigusiems universitetus gydytojams, mokytojams kelkime algas! Kiek gali „ponai“ mūsų sąskaita lobti?

Laikas budinti valdžią, tautą, visuomenę ir daryti reformas mūsų krašte, nes netrukus neatlaikiusios krūvio paskutinės mūsų viltys kartu su šalimi išnyks...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.