Deja, kūrybiniai sprendimai įtiko ne visiems. DELFI pasiekė keli pasipiktinusių skaitytojų skundai, kuriuose reiškiamas nepasitenkinimas skirtingomis vaizdo klipo dalimis.

Vienam skaitytojui neįtiko dainos žodžiai. „Man taip patinka, kai vakarėly užmiega visi žmonės, o aš tada jiems...“ – dainuoja Vidas. Šiuose žodžiuose skaitytojas įžvelgia galimą apsvaigimą nuo alkoholio, vartojimo skatinimą.

Šis skaitytojas pasidalijo ir vaizdo įrašu, kuris užfiksuotas Panevėžyje. Ten V. Bareikis naujausią dainą „Man taip patinka“ atliko jaunuoliams.

Kitam skaitytojui neįtiko vaizdo klipe pasirinktos iliustracijos. Vaizdo klipe kelis kartus rodomas veidas, apipieštas vyriškais lyties organais, taip pat matoma ir jais apipiešta siena. Skaitytojas teigia, jog tokie vaizdo klipai negali būti rodomi vaikams.

Vido Bareikio klipo filmavimo užkulisiai

DELFI susisiekus su V. Bareikiu, šis patikino, kad Panevėžyje tikrai buvo, nes tai tiesiog jo turo po Lietuvą dalis. „Tai buvo pirmoji turo diena, o turo metu savo iniciatyva organizuoju susitikimus su moksleiviais kaip iniciatyvos „Už saugią Lietuvą“ ambasadorius. Susitinku su moksleiviais, kalbu apie patyčias, kalbu apie savo patirts iš mokyklos, gyvenimo. Manau, kad tai viena pagrindinių problemų dabartinėje visuomenė, – pasakojo V. Bareikis. – Apie klipą tai pat papasakoju, nes jame vaizduojami kitokie žmonės, kurie dažnai nuo pat mokyklos laikų smerkiami dėl kitokių išvaizdos ar būdo bruožų.“

Anot Vido, vaizdo klipe pasakojama, kaip tie žmonės, kurie patiria patyčias ar smerkimą, randa būdų su tuo kovoti. Atlikėjo nuomone, tai yra šmaikšti forma kalbėti apie opią problemą.

„O apie tas vizualines priemones, tuos „pimpaliukus“ klipe, tai vaikai tai mato ant kas antros sienos. Tai kaip ir neturiu, ką komentuoti. Bent jau mano vaikas, kuriam yra devyneri, žino, iš kur atsiranda vaikai, šiek tiek žino lytinio švietimo klausimus“, – kalbėjo V. Bareikis ir pridūrė, jog dažnam lietuviui jau reiktų nusimesti tą slegiantį drovumą.

Naujo Vido Bareikio klipo filmavimo užkulisiai

Dėl vaizdo klipe vaizduojamų iliustracijų, jam taikomas amžiaus cenzas N-18. „Jei yra toks įstatymas, aišku, kad reikia uždėti N-18. Savo kūrybos nerūšiuoju: ar nuo 19, ar nuo 24, – tikino atlikėjas. – Cenzui neprieštarauju. Tas klipas ir nebuvo skirtas vaikų auditorijai. Gal paaugliams. Bet tai tikrai nėra vaikiška programa, o ir aš nesu atlikėjas, kuriantis vaikiškas programas.“

Pats Vidas teigia savo vaizdo klipu nenorėjęs kažko šokiruoti. Priešingai, jo nuomone, tai tebuvo tiksli apdainuojamos istorijos vizualizacija. „Vakarėliuose būna tokių pokštų su kažkokiu aplipdymu ar apipaišymu, – vardijo Vidas ir nusijuokė. – Man atrodo, tai nėra šokiruojantis dalykas. Tikrai esu matęs kur kas daugiau šokiruojančių dalykų.“

Pokalbio pabaigoje, pasidomėjus, ar jam pačiam yra tekę patirti ką nors tokio, apie ką dainuojama dainoje, jis šyptelėjo ir patikino, kad „gal ir yra tekę, bet nesu dažnas vakarėlių svečias, nebent paauglystėje“.

Skundų sulaukęs Vido Bareikio vaizdo klipas:

Vaizdo klipo filmavimo užkulisiai:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)