Suėmimo terminas L. Baltrūnui baigiasi kitą antradienį, iki to laiko įtariamasis turi būti išleistas į laisvę.

Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovė Airinė Šerelytė-Skistymienė sakė, kad teismas L. Baltrūnui skyrė švelnesnes kardomąsias priemones – intensyvią priežiūrą bei dokumentų paėmimą.

Motyvų, kodėl beveik keturis mėnesius už grotų praleidęs L. Baltrūnas paleidžiamas į laisvę, teismas nekomentuoja, nes vyksta ikiteisminis tyrimas.

Teismo nutartis dar gali būti skundžiama aukštesnės instancijos teismui.

Svarstant suėmimo pratęsimo klausimą Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime laikomas L. Baltrūnas nebuvo atvežtas. Prokuratūra siekė, kad įtariamasis dar mažiausiai porą mėnesių būtų laikomas įkalintas.

Kaip skelbė BNS, ikiteisminį tyrimą atliekantys prokurorai L. Baltrūnui prieš savaitę pareiškė naujus įtarimus dėl konflikto su kitu baikerių klubu.

Kaip ir kokioje vietoje buvo nužudytas Kumpio pravardę turėjęs A. Kilkus, pareigūnai kol kas nežino, nes įtarimuose L. Baltrūnui nėra nurodytos konkrečios nusikaltimo aplinkybės. Pagrindiniu įtariamuoju pareigūnai iki šiol laiko L. Baltrūną, pravarde Oblius.

Įtarimus dėl galimo padėjimo pareigūnai pareiškė ir jo žmonai Daivai Baltrūnienei, ir dar dviem baikerių klubo „Vorai MC“ nariams – Dariui Matusevičiui, pravarde Meška, ir Kazimierui Jakui, pravarde Sofoklis.

Per apklausas D. Matusevičius pareigūnams yra prisipažinęs, kad esą L. Baltrūnas jo prašė sunaikinti A. Kilkui priklausantį motociklą „Harley Davidson“, kuriuo jis buvo atvykęs susitikti su „Vorų“ prezidentu.

Kodėl brangiai kainuojančio motociklo vyras nesunaikino, o paliko miške, Varėnos rajone, neaišku. Įtariamasis taip pat nepateikė jokios informacijos apie vietą, kurioje galėtų būti A. Kilkus.

Baikeris A. Kilkus be žinios dingo spalio 15 d., apie 17 val. Vilniuje. Vyras iš namų išvažiavo „Harley Davidson“ motociklu.

Žinoma, kad baikeris tądien telefonu kalbėjosi su L. Baltrūnu ir yra užfiksuota, jog šis nuvyko į Trakus, kur jie susitiko. Kas buvo vėliau, neaišku. A. Kilkui priklausantis mobiliojo ryšio telefonas buvo rastas nuošalioje vietoje Vilniuje, o motociklas – Varėnos rajone.

Tyrimą atliekantys pareigūnai ne kartą šukavo miškingas vietoves prie Trakų bei Aukštadvario, kur iki suėmimo gyveno L. Baltrūnas, tačiau jokių svarbių įkalčių nebuvo rasta.