Blynams skirtas bulves smulkiai sutarkuojame. Rankine trintuve ar elektrine – nėra skirtumo. Kartu sutarkuojame ir galvutę svogūno bei kelias skilteles česnakų.

Tarkius šiek tiek nusunkiame, nors stipriai, kaip cepelinams, nuspausti tikrai nereikia. Prispaudžiame tarkuotas bulves delnu ir palaukiame, kol pro pirštus ištekės skysčio perteklius.

Į bulvių tešlą įmušame du kiaušinius. Miltų šiam patiekalui aš nenaudoju – nuo jų bulviniai blynai pasidaro tąsūs ir veliasi burnoje. Nuo seno į bulvinius blynus mes beriame manų kruopas – tada jie iškepa tikrai traškūs. Svarbu manų nepadauginti: neišsigąskite, jei tešla atrodo kiek skystoka – manai kepant brinksta ir gerai „suriša“ blynus.

Dar beriame druskos, maltų juodųjų pipirų ir būtinai – kmynų. Jie bulviniams blynams suteikia subtilų aromatą ir skonį.

Štai ir viskas: keptuvėje įkaitiname šaukštą kiaulienos taukų, kai jie pradeda šnypšti, šaukštu dedame po kauburėlį tešlos, kurį išplojame, kad blyneliai būtų plonučiai. Kepame maždaug 4 minutes iš vienos pusės, kol blynų krašteliai pradeda skrusti, tada apverčiame ir pakepame dar kelias minutes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)