Žinoma pora drauge praleido daugiau nei ketverius metus. Tris metus draugavo iki tuoktuvių, pusantrų gyveno santuokoje. Aukso žiedus jiedu sumainė 2016-ųjų liepos 1-ą. 2018-ųjų pradžioje teismas turėtų juos išskirti. Milda ir Deivydas jau keturis mėnesius nebegyvena kartu.

„Bandėmės, žiūrėjome. Viskas lyg atrodė ir smagu, ir gražu. Praėjus šiek tiek laiko po vestuvių turėjau spręsti „Dublio“ klausimą. Jis pareikalavo iš manęs be galo daug jėgų, – DELFI apie susiklosčiusią situaciją pasakojimą pradėjo Deivydas.

Tą periodą, kuomet paliko „Dublį“, D. Praspaliauskas itin sunkiai išgyveno. 2017-ųjų pradžioje jis paliko restoraną dėl išsiskyrusių jo ir verslo partnerio nuomonių apie veiklos perspektyvas ateityje. Tų pačių metų vasarą, keletą mėnesių buvęs nuošalyje, vienas garsiausių Lietuvoje virtuvės šefų ir vėl atsidūrė dėmesio centre. Jis paskelbė apie naują savo projektą – restoraną „Amandus“ sostinės širdyje, vienoje judriausių senamiesčio gatvių. Čia iki šiol jam puikiai sekasi, o gurmanams pristatomos degustacinės vakarienės – vienos populiariausių Vilniuje.

„Atsirado „Amandus“. Tai buvo dar viena nauja pradžia. Tikėjausi, kad mums su Milda viskas klostysis kiek kitaip. Aš pats iš jos tikėjausi kitko, tačiau buvo akivaizdu, kad mūsų abiejų vertybės radikaliai pakito, sakyčiau, jos labiau išsigrynino, bet tai įvyko truputį vėliau. Prieš tai mes pirkome butą ir įsikraustėme į jį po vestuvių“, – DELFI pasakojo virtuvės šefas.

Kasdienė poros buitis nebuvo tokia stebuklinga, kokią jie įsivaizdavo iki tuoktuvių. Skyrėsi jų darbo grafikai – tai taip pat ardė santykius. Milda į darbą keldavosi anksčiau, dirbti pradėdavo ryte ir baigdavo darbo dienos pabaigoje. Deivydas dirbdavau nuo ryto iki vidurnakčio, o kartais ir ilgiau.

„Išsibalansavome. Mes abu tikrai labai daug dirbome ir dirbame, labai daug tikėjomės iš gyvenimo, tačiau kažkurioje vietoje prašovėme“, – kalbėjo D. Praspaliauskas.

Iki santuokos Milda ir Deivydas mąstė panašiai: įvyks vestuvės, po jų jiedu viską ims ir sudėlios į vietas. Tačiau tai nesiklostė. Atsirasdavo vis naujų projektų, tikslų ir planų.

Deivydas Praspaliauskas

„O kai tiek daug projektų, atrodė, kad visą tą didelį darbą reikia tęsti. Krūvis nemažėjo. Tik didėjo. Taip palengva artėjome prie minties, kad greičiausiai teks išsiskirti“, – apie tai, kaip pribrendo sprendimui kreiptis į advokatus, pasakojo D. Praspaliauskas.

Kaip DELFI patikino naujame restorane daugybės lankytojų sulaukiantis virtuvės šefas, skyrybų iniciatorius yra jis, tačiau ilgainiui abu pritarė minčiai sukti skirtingais keliais.

„Neslėpsiu, mačiau, kad aš ją šiek tiek kankinu su savo norais ir užsidegimu, profesiniais tikslais. Manau, kad ir man pačiam išsiskyrus bus paprasčiau siekti savo tikslų.“, – kalbėjo jis.

Tiesa, pora sutarė teismo posėdžiuose nedalyvauti – tuo pasirūpins jųdviejų atstovai.

„Esu pasimokęs iš asmeninės patirties. Kažkada maniau, kad eidamas į teismo posėdį parodai savo drąsą. Supratau, jog tai tėra laiko iškirpimas iš kasdienybės, todėl nematome prasmės ten dalyvauti“, – kalbėjo Deivydas.

Jo teigimu, ypatingų bendrų įsipareigojimų pora neturi, todėl, kaip įsitikinęs virtuvės šefas, skyrybų procesas neturėtų užsitęsti.

„Yra butas, bet jis labiau Mildos. Yra automobilis. Mes labiau buvome 21-ojo amžiaus porelė, kažkokių rimtesnių mus saisčiusių dalykų nėra“, – teigė pašnekovas.

Baigdamas pokalbį jis atskleidė turįs itin daug neįgyvendintų profesinių tikslų ir norų bei patikino iki šiol neatsisakąs romantiškų idėjų pakeisti pasaulį.

„Neturiu teisės gadinti kitam žmogui jo gyvenimo. Buvo etapų, kai ir Milda, ir aš labiau linkome šeimos link, tačiau mačiau, kad nė vienas nerandame tam laiko. Aš mačiau viską vienaip, ji – kitaip. Nesutapimų buvo per daug“, – apgailestavo D. Praspaliauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)