„Dar sunku patikėti, kad viskas baigėsi, bet labai gera žinoti, kad ji surasta ir gyva. Ji išsekusi, tad nuvežta į ligoninę. Labai norėčiau pasikalbėti su ja telefonu ir pamatyti, bet suprantu, kad pirma turi atsigauti. Per tą laiką mums padėjo labai daug žmonių, vieni ieškojo sesės, kiti mus informavo, kaip vyksta paieška.

Labai dėkingi esame ir Užsienio reikalų ministerijai, ir Mauricijaus saloje esančiam konsului, kuris taip įsijautė į paiešką, kad informavo apie įvykius ir paieškos eigą net naktį. Labai padėjo mobilaus ryšio paslaugas teikiančio tinklo direktorius, susisiekė su partneriais Mauricijaus saloje ir asmeniškai paskambino mums“, – pasakojo Dalia.

Apie A. Murauskaitės paiešką sužinoję vietos lietuviai, anot Dalios, taip pat neliko abejingi – ji sulaukė daugybės žinučių, žmonės linkėjo stiprybės, o vienas lietuvių net nuvyko į vietą, kur buvo surasta A. Murauskaitė, nors merginos ir jos artimųjų nė nepažįsta. Toks žmonių geranoriškumas buvo labai stipri moralinė parama Lietuvoje esantiems seseriai, broliui ir merginos mamai.

Apie merginos paiešką informacija buvo aktyviai teikiama visiems merginoms šeimos nariams. Pareigūnams aktyviai vykdyti šeštadienį trukdė oro sąlygos, tačiau vos baigėsi lietus, vėl gausios pajėgos leidosi ieškoti merginos.

DELFI primena, kad Vasario 9 dieną salos miškuose pasiklydusi A. Murauskaitė apie taip pranešė artimiesiems telefonu. Merginos sesuo atskleidė, kad saloje gana prastas telefono ryšis, tad mergina apie tris valandas kopė į kalną, kad galėtų paskambinti ir paprašyti pagalbos. Ji papasakojo artimiesiems, kad pasiklydo, papasakojo apie vietovę į kurią keliavo.

Filmuotus vaizdus ir paieškos operacijos rasite čia.