Griūk negyvas, ne kitaip. Žurnalistai rengia peticijas ir kreipimusis Seimo kontrolieriams, o gal net teismui – apskųsti Seimo kanceliarijos vadovės atsisakymą pateikti komiteto posėdžio informaciją, o čia – tas, dėl kurio žemių ir interesų galimai komitete ir buvo visas vajus, ima ir atsiveria tarsi toji Mažvydo knyga. „Imkit mane ir skaitykit, būrai!“.

Prisipažinsiu, pirmas įspūdis buvo, kad Karbauskio profilį koks konservatorių hakeris bus „nukalęs“ ir tą įrašą įkėlęs. Arba kokia referentė Milena, savaitgaliui davusi peno amžinai patroną pjaunantiems žurnalistams.

Kas tai? Karbauskio ėjimas žirgu? Ar, suvokus būsimą audrą, bandymas amortizuoti galimą skandalą?

Karų Karbauskis dabar turi tiek, kad, Dieve padėk. Naujo fronto jam tikrai nereikia. Ir čia net karvė tą suprastų.

Klausimas kitas – kiek nuoširdus Ramūnas (atleiskite, ponas Kultūros komiteto pirmininke už familiarumą, tačiau tas Jūsų pabrėžtinas kaklaraiščio ignoravimas leidžia susidaryti įspūdį, esą – ai, čia aš, toks paprastas lyg gandrų vasaroj Naisių serialo Pijus), viešai parašęs tokį įrašą?

Kiek šis įrašas – naujosios pono Karbauskio viešųjų ryšių konsultantės įdirbis, ir ar tikrai įvertinta, kaip tokį įrašą priims aplinkiniai? Ne, ne oponentai. Savi.

Bet kad ir kaip, reikia pripažinti – drąsu, Karlai. Devyni iš dešimties.

Net jei Karbauskis šiuo įrašu tik blefuoja, rodydamas, jog nebijo, kas ten tame komitete taip uoliai slepiama, šis įrašas, visų pirma, yra labai aiški užuomina pogrindinėms frakcijėlėms „valstiečių“ frakcijoje – kas čia situacijos šeimininkas.

O gal kaip tik Naisių ponas, kaip jis dažnai tituluojamas žiniasklaidoje, būtent ir nebijo to, kas minėtame komiteto posėdyje buvo svarstoma?

Gal gi net bijoti reikėtų ne jam, o kitiems – ten sėdėjusiems?

Kol visuomenei nepateikta žurnalistų ir Seimo narių prašyta medžiaga iš Seimo, visi svarstymai – tik ugnies kurstymas ir vandens ant malūno pylimas.

Prisipažinsiu, pirmas įspūdis buvo, kad Karbauskio profilį koks konservatorių hakeris bus „nukalęs“ ir tą įrašą įkėlęs. Arba kokia referentė Milena, savaitgaliui davusi peno amžinai patroną pjaunantiems žurnalistams.
Vilma Danauskienė
Bus laikas – bus ir vaikas. O paskui jau žiūrėsime, į ką tas vaikelis panašus, ir iš ko alimentų reikalauti.

„Kokios gali būti paslaptys, kai komiteto posėdžiai yra atviri? <...> Manau, tai pažeidžia teisės aktus, kurie reglamentuoja visuomenės teisę susipažinti su informacija. Tikiuosi, kad tokia praktika nebepasikartos, ir Seime bus sudarytos visos sąlygos tiek žiniasklaidai, tiek visuomenei susipažinti su norima informacija“, - rašo Seimo Ramūnas.

Ploju atsistojusi! Go, Ramūnas, go! Tiesa išlaisvina. Atviras ir drąsus kalbėjimas – dar labiau.

Ir jei po to, kai „žurnalistams ir visuomenei“ bus pateikta minėto komiteto posėdžio Didžioji Paslaptis, kitas žingsnis bus pono Karbauskio parašas po apkaltos Seimo nariui Artūrui Skardžiui tekstu, Dievas mato, viešai savo feisbuke parašysiu, kad Seimo narys Ramūnas Karbauskis nebijo jokio kantoro.

Kita vertus, viskas gali būti daug paprasčiau. Kiekvienas gudelis paaiškintų, kad su dviem visuomenės grupėmis nepakovosi – su profsąjungomis ir žiniasklaida. Gero savaitgalio!