Įspūdingai Eurolygos savaitės dvikovą pradėję Lietuvos čempionai vėliau išleido iniciatyvą iš savo rankų, tačiau kovojo su svečiais iš Rusijos kaip lygūs su lygiais. Vis dėlto pabaigoje Maskvos srities „Chimki“ krepšininkai išplėšė pergalę 84:74.

„Daug taškų atidavėme neprotingai prasižengdami. Jei iki vasario su tuo nesusitvarkėme, tai ir nesusitvarkysime. Mažos detalės, nekalbu jau apie gana gerus, bet netaiklius metimus rungtynių pabaigoje, mus pristabdė“, – vertino Š. Jasikevičius.

Vienas iš „Žalgirio“ lyderių Kevinas Pangosas per pirmąjį kėlinį pelnė 12 taškų, tačiau per likusius tris ketvirčius sukrapštė vos 1.

„Chimki“ pradėjo keistis ginamaisiais, jie turi tam fantastinę sudėtį, mobilius ir aukštus gynėjus. Klausimas tik vienas. 100 metų jei savus žaidėjus kaltinsiu. Kevinas darbo fazėje yra numeris vienas, – kalbėjo „Žalgirio“ strategas. – Pritrūkome kietumo, sprendimų, žaidėme prieš gerą komandą. Norint laimėti „Žalgiriui“ reikia perlipti per save, o šiandien neperlipome“.

Paprašytas įvertinti po ligos į aikštę grįžusį Brandoną Daviesą, pelniusį daugiausiai (15) taškų, treneris teigė, kad prastai pradėjęs vidurio puolėjas vėliau išpildė tai, ką reikėjo.

„Brandonas gerai žaidė. Prieš jų besikeičiančią gynybą visuomet jį atrasdavome. O paskui pralaimėjome dėl kvailų klaidų. Kai kurios pražangos buvo mūsų plano nevykdymas. Galiu prisiimti atsakomybę už Anthony Gillo tritaškius, tačiau negali duoti vėliau jam mesti 7 baudos metimus ir pelnyti dar 4 taškus. Pritrūkome sprendimų ir nebuvo pasiruošę iki galo kovoti“, – sakė jis.

Anot Š. Jasikevičiaus 23 praleisti taškai ketvirtame ketvirtyje yra per daug: „Ypač su tuo tritaškiu pabaigoje, kuo „Chimki“ garsėja per pastaruosius metus pradedant nuo Jegoro Vialcevo ir baigiant Tyleriu Honeycuttu“.

Tiksint paskutinėms rungtynių sekundėms ir treneriams jau traukiant paduoti vienas kitam rankų atrodė, kad abi komandos jau laukia finalinės dvikovos sirenos. Tačiau netikėtai „Žalgiriui“ nesiginant „Chimki“ legionierius T. Honeycuttas metė ir pataikė tritaškį.

Š. Jasikevičius tai išvydęs tarė griežtą žodį kolegai Georgiosui Bartzokui.

„Pasakiau, ką norėjau pasakyti. Tokių problemų iškils ir daugiau. Trenerio profesija man nauja. Galvojau, kad kai kuriose situacijose bus kitaip. Nepasakysiu, kad neaštrintumėte. Galvojau, kad treneriai gerbia vienas kitą daugiau“, – nusivylęs kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

Netroškome daugiau laimėti už „Chimki“. O varžovams su tokiomis sudėtimis galime priešpastatyti tik didesnį norą laimėti.
Šarūnas Jasikevičius

Pats G. Bartzokas atsisakė įvardinti jam pasakytus Šaro žodžius, tačiau nematė nieko blogo, kad jo auklėtinis abiem komandoms susitaikius su esamu rezultatu pamynęs nerašytas garbės taisykles sviedė taiklų tritaškį. „Pabaigoje taškų skirtumas gali būti labai svarbus“, – teisinosi svečių treneris.

Nuo lapkričio 23-ios dienos Artūras Milaknis pirmą kartą Eurolygos rungtynes baigė nepelnęs nė taško. Komentuodamas Š. Jasikevičius tikino, kad krepšinyje yra ir daugiau elementų, naudingų komandai.

„Mes žinome ir kita komanda žino, koks jo vaidmuo. Yra daugiau dalykų, kaip padėti komandai – pavyzdžiui „nugriūti“ ant kamuolio. Suvesti viską į metimus būtų labai pigu. Netroškome daugiau laimėti už „Chimki“. O varžovams su tokiomis sudėtimis galime priešpastatyti tik didesnį norą laimėti“, – sakė jis.

Rungtynėse nežaidė kojos skausmus jaučiantis Beno Udrihas ir sergantis Antanas Kavaliauskas. Ar iki LKL dvikovos sekmadienį Vilniuje su „Lietuvos ryto“ ekipa šie žaidėjai spės atsigauti?

„Nežinau. Sunku atsakyti. Kai paprašiau Beno padaryti apšilimą prieš rungtynes, jis sakė, kad dvigalvį raumenį vis dar skauda. O Antanas nepasikelia iš lovos su aukšta temperatūra“, – pasakojo Š. Jasikevičius.

Dabartinė Eurolygos turnyro lentelė po 22-o turo:


1. CSKA 17 5 (+220)
2. Olympiakos 15 7 (+28)
3. Fenerbahče 15 7 (+106)
4. Panathinaikos 14 8 (+26)
5. Real 13 9 (+127)
6. Žalgiris 13 9 (+6)
7. Chimki 13 9 (+3)
8. Maccabi 12 10 (-37)
––––––––––––––––––––––––
9. Baskonia 10 12 (+35)
10. Unicaja 9 13 (-61)
11. Crvena Zvezda 9 13 (-93)
12. Valencia 8 14 (-60)
13. Brose 8 14 (-102)
14. Olimpia 7 15 (-104)
15. FC Barcelona 7 15 (+23)
16. Anadolu Efes 6 16 (-117)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)