Visų pirma, jie yra smalsūs. Įdomus žmogus visada trokšta tyrinėti pasaulį ir jis tiesiog spinduliuoja šia energija.

Kai kurie žmonės būna natūraliai įdomūs, tačiau taip pat egzistuoja būdų, kaip išmokti būti įdomiam. Mokslų daktaras Clairas Nixonas visame Teksaso Žemės ūkio ir mechanikos universitete garsėja kaip itin įdomus buhalterijos dėstytojas. Sudominti žmones buhalterija ir paversti ją smagiu dalyku yra sudėtinga, tačiau C. Nixonas daro būtent tai. Jam taip gerai pavyksta sudominti žmones, jog jis dėsto ne tik buhalteriją, bet taip pat skaito paskaitas, kaip tapti įdomesniam.

Iš tikrųjų kiekvienas žmogus gali tapti įdomesnis. Tai nuostabu, nes šis bruožas gali padėti sustiprinti savo draugų tinklą, pritraukti daugiau klientų ar efektyviau vadovauti kolektyvui.

Egzistuoja keli bruožai, kurie vienija visus įdomius žmones. Kartais šie įpročiai susiformuoja savaime, bet jie gali tapti ir sąmoningų pastangų rezultatu. Štai ką daro įdomūs žmonės, kad patrauktų, sudomintų ir užburtų kitus.

Jie turi aistrą. Jane Goodall, bona fide įdomus žmogus, paliko savo namus Anglijoje ir būdama 26 metų išvyko į Tanzaniją tyrinėti šimpanzių. Šie tyrinėjimai tapo jos gyvenimu. J. Goodall visiškai atsidavė šiam tikslui ir įkvėpė kitus žmones daryti tą patį. Įdomūs žmonės ne tik turi pomėgių – jie turi aistrą, kuriai atsiduoda visa širdimi.

Jie išbando naujus dalykus. Įdomūs žmonės daro tai, kas jiems yra įdomu. Jie žino, ko nori, ir turi pakankamai drąsos, kad tai pasiektų. Dažnai tai reiškia, kad jie išbando naujoves – naujus dalykus, kurie jiems iš pradžių siaubingai nepavyksta. Pats naujos patirties ieškojimas suteikia džiaugsmo, o žmonės, kurie yra laimingi, spinduliuoja magnetizmu ir būna kur kas įdomesni, negu paniurėliai.

Jie neslepia savo keistenybių. Įdomūs žmonės dažnai turi neįprastų preferencijų, kurios neatitinka normų. Tačiau jie būna atviri ir nesidrovi to, kuo yra. Tai skatina aplinkinius palankiai žiūrėti į jų keistenybes. Štai milijardierius Warrenas Buffettas niekada nesivaikė prabangaus gyvenimo būdo. Jis iki šiol gyvena kukliame name, kurį įsigijo 1958 metais už 31500 dolerių. Daugeliui keista, kad toks turtingas žmogus gyvena taip taupiai, tačiau W. Buffetas neketina aukoti savo nuostatų dėl aplinkinių žmonių lūkesčių.

Jie nepasiduoda bandos jausmui. Nėra nieko nuobodžiau, kaip sekti paskui bandą. Įdomūs žmonės linksta praminti savo pačių takus. Dažnai nėra nieko bloga tame, kad kažkas daro tai, ką ir daugelis. Tačiau įdomūs žmonės dažnai tampa išradėjais, nes sulaužo nusistovėjusias taisykles, kad įgyvendintų naujas, jaudinančias ir, žinoma, įdomias idėjas.

Savo ego jie palieka už durų. Egoizmas niekada nėra įdomus. Egoistai visuomet susireikšmina ir visuomet būgštauja, kaip jie pasirodys. Tai vargina ir yra nenuoširdu. Paimkime Oprah Winfrey – įdomų ir besidomintį žmogų. Sakydama kalbą Stanfordo universiteto 2008 metų absolventams, ji teigė: „Svarbiausia yra išmokti pamiršti savo ego ir pradėti vadovautis nuojauta. Kiekvienas teisingas sprendimas, kurį kada nors priėmiau, buvo paremtas mano nuojauta, o kiekvienas klaidingas sprendimas buvo padarytas dėl to, kad neklausiau savo pačios balso“. Oprah patarimas labai svarbus: paisykite savo vertybių, tikslų ir ambicijų, užuot nerimavę, kaip atrodysite.

Jie visuomet mokosi. Įdomiems žmonėms pasaulis visada turi neribotų galimybių. Smalsumas ir nuolat degantis troškimas išsiaiškinti tai, kas nežinoma, skatina juos nuolat mokytis. Nepaisydamas savo intelekto ir atradimų, Albertas Einsteinas visą gyvenimą išsaugojo stebėjimosi jausmą, kuris vertė ir toliau kelti klausimus apie pasaulį. Kaip ir A. Einsteinas, įdomūs žmonės yra nuolat apimti nuostabos.

Jie dalijasi tuo, ką atranda. Įdomūs žmonės ne ką mažiau negu mokytis mėgsta dalytis tuo, ką atranda. Nors vieni gali pasakoti įtraukiančias istorijas iš savo kelionių, šis bruožas apima kai ką daugiau. Įdomūs žmonės yra įdomūs, nes jie jaučia savo pokalbio partnerį ir mato, kas kursto to žmogaus susidomėjimą. Jie nesidalija savo žiniomis vien tik tam, kad jas pademonstruotų. Jie dalijasi savo žiniomis tam, kad suteiktų džiaugsmo kitiems žmonėms.

Gali būti nelengva įtraukti šiuos įpročius į kasdienį gyvenimą, bet būtent jie nulemia, kad tokie žmonės būna įdomūs. Jie eina prieš srovę, o tai neabejotinai yra įdomu. Nors mes žinome, kad jūs jau esate įdomus, niekada nepamirškite tyrinėti pasaulį ir išlikti ištikimas pats sau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)