Toks pareiškimas pasirodė jos paskyroje socialiniame tinklalapyje „Instagram“.

„Esu labai dėkinga Aleksejui Navalnui už tai, kad jis sukūrė tokią videomedžiagą. Dabar galiu visiems papasakoti, kaip viskas iš tiesų buvo toje jachtoje. Anksčiau bijojau tai daryti, nes suprantu, kas tai per žmonės ir kuo man tai gresia... Iš tiesų tai buvo grupinis išžaginimas“, – taip pasakoja Nastia Rybka apie pasiplaukiojimą jachta su S. Prichodka ir O. Deripaska.

„Noriu, kad šie žmonės atsakytų prieš įstatymą, nes aš turiu sąžinę ir savo orumo jausmą. Noriu, kad Olegas (Deripaska) nuspręstų, kaip spręsime šį klausimą. Aš matau du variantus: arba jis mane veda, ir taip aš neprarasiu garbės ir orumo, arba aš rašau pareiškimą dėl grupinio išžaginimo“, – tęsė ji.

Mergina pabrėžė – jei O. Deripaska nesutiktų jos vesti po to, kas įvyko jachtoje, ji „sieks, kad ir jis, ir jo draugas“ atvyktų į Andrejaus Malachovo laidą „Tegu kalba“ ir papasakotų, kaip viskas iš tiesų vyko, ir atsakytų už savo poelgius“.

Vos pasirodžius Kovos su korupcija fondo (KKF) tyrimui dėl neoficialių O. Deripaskos ir S. Prichodkos derybų, mergina savo instagramo paskyroje paviešino momentinę ekrano kopiją iš A. Navalno tiesioginio eterio interneto svetainėje „YouTube“ ir parašė komentarą: „Ačiū, mažiuk. Man iš principo visai nerūpėjo, koks bus knygos tiražas, bet už rūpestį dėkoju – malonu. Beje, VVP (Vladimiras Vladimirovičius Putinas) knygą jau skaitė.“

O. Deripaskos atstovas pavadino A. Navalno tyrimą „melaginga sensacija“.

Olegas Deripaska

Po A. Navalno tyrimo publikacijos oficialus O. Deripaskos atstovas pokalbio su „Infox“ metu pakomentavo Kovos su korupcija fondo įkūrėjo paviešintą informaciją: „Šie bandymai iškreipti realybę ir iškraipyti informaciją diskredituoja tik tokio tipo melagingų „sensacijų“ autorius.“

Vasario 8 d., ketvirtadienį A. Navalnas paskelbė tyrimą apie premjero pavaduotoją ir oligarchą. KKF įkūrėjas teigė, kad aktyvistai atsitiktinai aptiko faktų apie Rusijos premjero Dmitrijaus Medvedevo pavaduotojo sąsają su korupcija, kai skaitė vadinamosios sekso medžiotojos, kurios pravardė – Nastia Rybka (Nastia Žuvelė), instagramo paskyrą.

Mergina vadina save gundymo meistre ir oligarchų medžiotoja, o jos instagramo paskyroje atsirado nuotraukų su O. Deripaska, darytų jo jachtoje. Anot jos, tuo metu jachtoje buvo dar šeši „samdomi modeliai“.

Būtent ten N. Rybka susipažino su Sergejumi Eduardovičiumi, kurį A. Navalno komanda atpažino kaip šalies ministro pirmininko pavaduotoją Sergejų Prichodką.

Faktą, kad jachtoje kartu su O. Deripaska ir prostitutėmis buvo ir S. Prichodka, patvirtina ne tik nuotraukos N. Rybkos instagramo paskyroje, bet ir pokalbio su kelionės dalyvėmis vaizdo įrašas.

Videomedžiagoje S. Deripaska pasakoja modeliui: „Žinai šitą istoriją? Mūsų santykiai su Amerika prasti. Kodėl? Todėl, kad už juos atsakingas Sergejaus Eduardovičiaus bičiulė. Nuland jos pavardė (buvusi Baracko Obamos administracijos pareigūnė Victoria Nuland). Jaunystėje, kai buvo tavo metų, ji mėnesį laiko gyveno rusų banginių medžiotojų laive. Po šito ji ėmė nekęsti šalies.“

Nastia Rybka jam sako: „Netikę jūreiviai pasitaikė.“ S. Prichodka priduria: „Išžagino ar ką?“

Nastia Rybka

Nastia Rybka išspausdino knygą apie kelionę jachta, kurioje datų, valandų ir minučių tikslumu aprašyta, kas vyko O. Deripaskos jachtoje.

„Žinoma, Nastia nemini vardų tų žmonių, su kuriais plaukė. Nastia – konspiracijos meistrė. O. Deripaska jos knygoje – Ruslanas Zolotovas. O S. Prichodka – Tėtis. Bet toliau vardų pakeitimo jos konspiracija nesiekė. Ji įžūliai dėsto ne tik, kas tie žmonės, bet ir kuo jie verčiasi“, – pareiškė A. Navalnas.

Faktą, kad Nastia Rybka tikrai buvo O. Deripaskos jachtoje „Elden“, patvirtina daugybė nuotraukų. KKF nariai taip pat išsiaiškino, kad jachta per Rusijos juridinį asmenį „Jachtklubo centras“ įregistruota ir priklauso dviem lengvatinio apmokestinimo bendrovėms ir O. Deripaskos motinai.

Opozicionieriaus bendražygiai taip pat išsiaiškino, kur ir kada plaukiojo jachta. Vienoje Nastios Rybkos nuotraukoje matyti bažnyčia, kurią per 10 min. surado pagal „Google“ vaizdus.

„Tai Norvegija. Mums padėjo tai, kad apie šią O. Deripaskos jachtą rašė norvegų žiniasklaida. Ji nuolat plaukioja Norvegijoje, todėl, savaime suprantama, iš karto ieškojome ten“, – paaiškino A. Navalnas.

Aktyvistai išsiaiškino, kad S. Prichodkos ir O. Deripaskos kelionė vyko 2016 m. rugpjūtį – šiuos duomenis galima patvirtinti pagal jachtos judėjimo schemą.

DELFI primena, kad Rusijos opozicijos lyderis A. Navalnas ketvirtadienį paskelbė savo tyrimą, atskleidusį, kad vienas šalies vyriausybės narys galbūt gavo dosnų kyšį iš milijardieriaus O. Deripaskos.

Pastarasis magnatas figūruoja tyrime dėl Rusijos kišimosi į JAV rinkimus, nes turėjo ryšių su buvusiu Donaldo Trumpo kampanijos vadovu Paulu Manafortu.

A. Navalnas ir jo Kovos su korupcija fondo (FBK) komanda išnagrinėjo vienos merginos, tvirtinančios, kad turėjo romaną su O. Deripaska, paskyrą socialiniame tinkle „Instagram“.

Nastia Rybka pasivadinusi jauna moteris parašė knygą apie savo „eskorto merginos“ karjerą, o praėjusiais metais rusų televizijai pasakojo, kad viena modelių agentūra buvo ją pasamdžiusi, kad leistų laiką to milijardieriaus jachtoje.

2016-aisiais instagrame ji pasidalijo keliais vaizdo įrašais, kuriuose matoma, kaip O. Deripaska savo jachtoje kalbasi su Rusijos vicepremjeru Sergejumi Prichodka. Viename trumpame įraše magnatas N. Rybkai pasakoja, kodėl Rusijos ir JAV santykiai yra labai prasti.

A. Navalnas, remdamasis viešais įrašais, padarė prielaidą, kad vicepremjeras O. Deripaskos jachtoje praleido kelias dienas, o iki jos buvo nuskraidintas milijardieriaus asmeniniu lėktuvu.

Kiek anksčiau FBK paviešino dokumentus, liudijančius, kad S. Prichodkai, ilgamečiam valstybės tarnautojui, neturinčiam didelių asmeninių pajamų, priklauso prabangi vila šalia Maskvos.

O. Deripaskos holdingo bendrovės „Basic Element“ atstovas ketvirtadienį atsisakė komentuoti šią situaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (255)