Pirmiausia, nėra paslaptis, kad Lietuvoje kiekvieną dieną vis daugiau žmonių emigruoja. Dažniausiai jie pateikia šiuos pasiaiškinimus:

1. Valdžia – „egoistai, vagiantys pinigus“;

2. Mokesčių našta vis dažniau spaudžia;

3. Darbo nėra ir pan.

Tačiau, ar jie bent stengiasi susikurti tinkamą aplinką, rasti darbus, ar nori, kad viskas jiems būtų padėta ant lėkštutės?

Tikriausiai jau yra įprasta plūsti savo tautą, kokie jie visi yra „nevykėliai“, juokinga, kai straipsnių komentarų skiltyje randu emigranto komentarą: „Del to ir ishvikau ish lietuvos, nes jus ce visi kaimeciai ir zluge nesusiduriat su givenimo malonumais ir tikrom algom“. Perskaičiusi šį komentarą supratau, kad Lietuvą palieka neišprusę, neišsilavinę, mentaliteto trūkumą turintys žmonės, kurie net neinvestuoja į mokslą.

Aš nekalbu apie finansines investicijas, aš kalbu apie laiką. Mokykloje, kad ir vidutiniškai besimokantis asmuo 1-4 klasėje išmoksta rašyti bent žodį „čia“, o emigrantas, kuris nesugebėjo pasistengti baigti mokyklą patenkinamai, plūsta valdžią „Kodėl aš nieko nedarau, o valdžia ga***iai man pinigų nemoka už nieką“.

Taip, minimalūs atlyginimai yra apgailėtini, bet jeigu tu stengiesi, tuomet kyli karjeros laiptais.

Emigrantai džiaugiasi, kaip jiems ten gerai, kiek daug uždirba, o po to grįžę į Lietuvą su naujausiu treningu viską išleidžia ir vėl grįžę „namo“ į užsienį dirba nuo 0. Taip, mūsų tautoje yra įprasta:
neiti ir nebalsuoti valdžios rinkimuose, plūsti valdžią, emigruoti, nes nieko nebaigei ir negali dirbti vadovu, keikti pasilikusius tautiečius.

Mieli Emigtantai, perskaitykite bent vieną knygą, taupykite laiką, neplūskite savo tautiečių, kurie bent stengiasi sukurti gyvenimus savo tikruose namuose – Lietuvoje.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.