Ilgai ieškotos superžvaigždės atvykimas į Detroitą įkvėpė vietos komandą geriausiai sezono atkarpai. Po pirmųjų pranešimų apie įvyksiančius mainus „Pistons“ vis dar nepralaimėjo nė vienų rungtynių ir šiandien džiaugiasi penkių pergalių serija.

Visus penkis pastaruosius susitikimus namuose žaidę Stano Van Gundy auklėtiniai sugebėjo parklupdyti Klivlando „Cavaliers“, Memfio „Grizzlies“, Majamio „Heat“ ir Portlando „Trail Blazers“ ekipas, o pastarosiose rungtynėse rezultatu 115:106 palaužė Bruklino „Nets“ krepšininkus.

Ketveriose rungtynėse su „Pistons“ apranga pasirodęs Blake'as per jas vidutiniškai renka po 21,5 taško, 7,8 atkovoto kamuolio ir 6,3 rezultatyvaus perdavimo.

„Pistons“ klubo sirgaliai žaibiškai pamilo ekipos naujoką ir džiaugiasi pakeitę išankstinį požiūrį į ilgametį „Clippers“ narį. Aikštingu ir arogantišku krepšininku Detroite laikytas Griffinas gerbėjų akyse įrodė, jog yra tikras profesionalas ir nuoširdus bei pasiaukojantis komandos draugas.

Fanus pakerėjusi Blake'o šypsena iš jo veido gali dingti artimiausių rungtynių metu. Į Detroitą atvykstančio Los Andželo klubo atstovai vasarą vykusių derybų su krepšininku dėl kontrakto pratęsimo metu jam žadėjo visą karjerą „Clippers“ atstovausiančio žaidėjo statusą, tačiau praėjus vos pusmečiui pribloškė žaidėją išsiųsdami jį į NBA provinciją laikomą Mičigano valstiją.

Nors Griffino mainai buvo laikomi radikalaus klubo sudėties pertvarkymo pradžia, Kalifornijos organizacija šiame sezone taip ir nebeatliko nė vienų papildomų mainų.

Su vienu iš lyderių atsisveikinę „Clippers“ per pastarąsias penkerias rungtynes iškovojo ketverias pergales, o pastarajame susitikime 104:101 įveikė Dalaso „Mavericks“ ekipą.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį vyksianti emocionali komandų dvikova taps paskutiniuoju Detroito ir Los Andželo klubų susitikimu šiame sezone. DELFI TV eteryje tiesiogiai transliuosimų rungtynių pradžia – 2 val. nakties Lietuvos laiku.

Šį savaitgalį NBA gerbėjus prie ekranų pakvies ir Sport1 televizija. Naktį iš šeštadienio į sekmadienį pirmasis lietuviškas sporto kanalas transliuos Bruklino „Nets“ ir Naujojo Orleano „Pelicans“, o sekmadienio vakarą – Bostono „Celtics“ ir Klivlando „Cavaliers“ rungtynes.

Pastarojo susitikimo metu „Celtics“ organizacija į „TD Garden“ arenos palubes pakels 34-uoju numeriu pažymėtus klubo legendos Paulo Pierce'o marškinėlius.