Jaunavedžiai dalijosi geležine sudedama lovele ir šiandien sunkiai supranta, kaip joje tilpo. Tai buvęs žurnalistas, ilgametis Seimo narys ir parlamento pirmininkas papasakojo interviu DELFI TV laidai „Atėjo Mindaugas“.

„Kokia gražuolė buvo, kai buvo jauna“, – komplimentų prieš tris mėnesius mirusiai žmonai negaili Č. Juršėnas. Kartu sutuoktiniai pragyveno beveik šešis dešimtmečius.

Vieną žmonos nuotrauką jis visą laiką nešiojosi pase. Po mirties ji išdidinta ir stovės garbingiausioje namų vietoje. Tačiau vestuvių nuotraukų Juršėnai neturėjo.

„Vestuvės nesakau, kad buvo prastos, vis tiek šiek tiek šampano išgėrėme kavinukėje, bet buvo paprastos – tai yra mes dviese ir du liudininkai – Jadvygos draugė ir mano draugas“, – prisiminė politikas. Jo teigimu, 1960 m. gruodį fotografuotis nebuvo nei ūpo, nei lėšų.

„Buvau. Ir aš šito niekaip neslėpiau, laikiau negarbinga, sakysim, iš biografijos šitai išbraukti, ką, beje, kai kurie žmonės, ir mano kolegos Seimo nariai, darė. (…) Bet yra du dalykai, kuriuos reikia pasakyti, kad būtų pilnas vaizdas: būtent aš 1995 m. per iškilmingą Kovo 11 minėjimą, tai buvo penkmetis, viešai atsiprašiau už praeitį – savo ir už kitų praeitį. O kiek buvo dešiniųjų, kurie šitai viešai padarė, nors buvo su manim toj pačioj partijoj“, – apie priklausymą komunistų partijai kalbėjo Č. Juršėnas.

Politikas sako gyvenime nekeitęs trijų dalykų – žmonos, partijos ir buto. Č. Juršėnui nepatogu šnekėti apie tuos kolegas ar vyrus, kurie jau garbiame amžiuje pakeičia žmoną. „Kai kurie jų man artimi draugai, bet vis tiek, kaip čia pasakius, geriausias pasakymas būtų – dialektiškai žiūriu. Bet iš tikrųjų tai žiūriu prastai“, – prisipažino pašnekovas.

Interviu Č. Juršėnas papasakojo, kaip žmonės du kartus 1992 m. sudaužė jam akinius. Vieni dužo ant Martyno Mažvydo bibliotekos, kiti – ant Alytaus savivaldybės laiptų. Įdomu tai, kad po daugelio metų viena moteris laiške prisipažino nubraukusi akinius ir paprašė atleidimo.

Tuo metu Šiauliuose laukė pasikėsinimas į gyvybę – susitikime su rinkėjais susprogdinta bomba.