Pridegęs aliejus, mėsos riebalai ir maisto likučiai – kiekvienos šeimininkės galvos skausmas. Kol jų atsikratysi, galima ir bicepsus įgyti… O ir braižyti keptuvės paviršiaus kažkaip nesinori.

Norėdami atsikratyti nuodegų be ypatingų pastangų, išradingi tinklaraštininkai sugalvojo itin originalų metodą. Tiesa, kalbama, kad juo naudojosi jų senelės ir prosenelės dar gerokai anksčiau nei atsirado internetas. Ir žiūrint į ingredientų sąrašą tampa aišku, kodėl!

Jeigu norite saugiai iš ketaus keptuvės pašalinti pridegusius riebalus ir nepakenkti jos paviršiui, jums prireiks rupios druskos ir žalios bulvės.

Taigi, pirmiausia į keptuvės dugną suberkite druską. Bulvę perpjaukite skersai ir sukamaisiais judesiais pradėkite valyti indą. Druska veikia kaip minkšta abrazyvinė medžiaga, o bulvių sultys dar labiau sušvelnina jos poveikį. Taigi, ant keptuvės paviršiaus neliks nė vieno įbrėžimo. Be to, bulvių sultys veikia kaip puiki priemonė nuo riebalų. O ir laikyti didelę bulvę rankoje kur kas patogiau nei kempinėlę ar smulkią šepetėlio rankeną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)