Audinių ekspertas Gintautas Strolys, kuris veda paskaitas apie audinius ir tai, koks aprangos kodas yra tinkamas vienose ar kitose vietose, DELFI Stiliaus skaitytojams davė patarimų, kaip reiktų tinkamai rengtis norint kilti karjeros laiptais. Pasak jo, antro šanso padaryti įspūdį nėra.

„Drabužis visada yra ant jūsų ir jis kalba netgi tada, kai jūs tylite. O jeigu norite būti išgirstas dabar, o ne po 15 metų, tai jūs turite atsižvelgti ir į tai, kaip atrodote. Kitu atveju, jūs galite ir daug darbų daryti, bet tas darbas bus nesėkmingas, nes būsite neišgirstas. Reikia išmokti sujungti tai, ką jūs kalbate ir kaip jūs atrodote, tai vienas svarbesnių dalykų“, – kalbėjo audinių ekspertas.

G. Strolys teigia, kad norint kilti karjeros laiptais, reikia mokėti rengtis. Nepamirštant profesinių gabumų, tinkami drabužiai tikrai gali padėti. Ir pataria vengti rūbų, kurių yra pasiūta daugiau nei dvidešimt kopijų, nes pasak specialisto, tai vienaip ar kitaip yra tam tikra armija.

„Lipimas karjeros laiptais lavinant tik vidines savybes – šlubavimas. Taip, drabužių arba audinių pagalba galima lipti karjeros laiptais, o profesionalumu ir savęs tinkamu įpakavimu lipti galima greičiau. Geras siuvėjas jaunina dešimčia metų ir dar pigiau nei plastikos chirurgas, juk net 90 procentų mūsų kūno dengia drabužiai“, – mano audinių ekspertas.

Gintautas siūlo žmonėms lavinti savo skonį – tiek ragaujant, tiek išbandant kažko naujo.

„Žodis mada pagal mane yra tiesiog žodžio populiarus sinonimas. Ir jeigu jis yra populiarus, įsivaizduokite, kad turite savo minčių kloną. Kiekvienas žmogus viduje yra individualus ir nepakartojamas, o kai drabužių yra 100 ar 50 tūkst. kopijų – reiškia, kad ir pas profesorių, ir pas jo asistentą, ir pas jo studentą yra tokios pačios mintys, nes visi netyčia pasinaudojo nuolaida ir visi trys įsigijo tą patį. Tik klausimas – ar čia jiems buvo į naudą?“, – svarsto G. Strolys.

Pasak audinių eksperto, kai kurie žmonės sako, kad jiems nesvarbu, kaip jie atrodo ir nieko nevertina pagal išorę.

„Tad man jūs pasakykit, o kodėl jūs daržoves renkatės pagal išorę? Kodėl jūs viską renkatės pagal išorę? Tai kodėl žmonės jus ne pagal išorę turėtų rinktis?“, – retoriškai klausia G. Strolys.

„Jeigu jūs net kampe sėdėsite ir tylėsite, o gal net šypsositės ir vilkėsite tam tikrus drabužius, apie jus jau bus galima kažką pasakyti. Mes galime klysti, galime neklysti, bet kiekvienas viduje esame tas Šerlokas Holmsas, turime dedukcijos metodą. Tik jis arba lavintas, arba ne. O kai kurie pasirinkimai padeda neklysti šitame momente“, – kalbėjo specialistas.

Gintautas papasakojo ir tai, kaip darbdaviai iš darbuotojų reikalauja rengtis geresniais drabužiais net ir tada, kai jų atlyginimas yra nepakankamas.

„Būna dažnai ir tokių atvejų, kai žmonės lipa lipa tais karjeros laiptais, bet rengiasi prastais drabužiais, o vadovas jam ir sako – gal galėtum į tokį ar vienokį susitikimą geriau apsirengti? Darbuotojas atsako, kad tiek neuždirba, kad taip rengtųsi, tada vadovas jam pakelia atlyginimą. Žinau gyvą tokį pavyzdį, kam taip nutiko“, – prisiminė G. Strolys.

„Sakote, kad kilimas karjeros laiptais priklauso nuo drabužių, tai kaip reiktų rengtis?“ – „Jeigu esi ofisinis klerkas, kuris tą mėnesį nieko gero visuomenėje arba viršininkui nenuveikė – renkitės pilkai, kaip tas pastatas, kuriame rengiatės, o jeigu jūs kažką nuveikėte tą savaitę ir norite, kad į jus atkreiptų dėmesį – va čia tas žmogus – vyrams yra sugalvoti kaklaraiščiai ir peteliškės. Dėmesys turi būti sukoncentruotas ties veidu, nesidėkite ir neryškinkite, kas yra žemiau juosmens. Moterims nebūtinai lūpas reikia pabrėžti, tai gali būti auskarai, sagė, bet kad sagę matytume, drabužis turi irgi būti atitinkamas.

Juk, kai gražiai vitrinose pateikiamas žiedas, jis būna ant specialaus audinio, kuris turi žvilgesį. Jis turi turėti žvilgesį, pabrėžiu, ne blizgesį, o perlo žvilgesį. Ir kuo jūsų drabužiuose bus daugiau perlo žvilgesio, bet mažiau blizgesio, ir mažiau matiškumo – tuo bus geriau.

Perlo žvilgesys drabužiuose priduoda pridėtinės vertės daugiau negu bet kas kitas. Juk jūs visada galite atpažinti, kuris iš tų dviejų gyvūnų yra arklys, o kuris žirgas. Pas žirgą bus plaukas žvilgesnis, labiau prižiūrėtas. Ir jeigu jūs atrodote kaip darbinis arklys – nenuostabu, kad daug ariate ir mažai gaunate.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)