Turistų pamėgtuose kurortuose saugu, pasitaiko smulkių vagysčių, tačiau rimti nusikaltimai (turistų pagrobimai, užpuolimai) – retas reiškinys. Vis dėlto rekomenduojama imtis atsargos priemonių keliaujant į Maldyvų sostinę Malę, ypač vengti politinių demonstracijų, kartais pasižyminčių antivakarietiška retorika.

Sostinėje taip pat padidėjęs vietinių gaujų aktyvumas. Šalyje veikia negausus kraštutinių pažiūrų musulmonų tinklas, turintis ryšių su keliomis radikaliomis organizacijomis užsienyje.

Taip pat čia galioja griežtos bausmės už narkotikų vartojimą, gabenimą ir realizavimą. Reikia atkreipti dėmesį į tai, kad oficiali Maldyvų religija – Islamas, ir šalyje veikia griežti su tuo susiję įstatymai. Šalyje draudžiami kitų religijų atstovų susirinkimai, pavyzdžiui, Biblijos studijos. Į šalį įsivežti Bibliją, alkoholio, kiaulienos ar jos produktų griežtai draudžiama.

Dėl įvykių, galinčių atsiliepti jūsų kelionei, rekomenduojama atidžiai sekti vietinę žiniasklaidą anglų kalba.

Maldyvuose atostogaujantiems žmonėms čia galiojanti nepaprastoji padėtis, vyriausybės teigimu, jokių padarinių neturi. Gyvenimas salų valstybėje Indijos vandenyne teka įprasta vaga, pareiškė Užsienio reikalų ministerija.

„Nepaprastoji padėtis paskelbta dėl kai kurių vidinių valdymo aspektų ir labiausiai turi įtakos sostinei Malei, o ne turistų regionams, turistinėms saloms ir turizmui apskritai“, - teigiama pranešime. Užsienio partneriai esą kviečiami vietoje įsitikinti, kad situacija yra saugi.

Maldyvų aukščiausiasis teismas praėjusį ketvirtadienį prieštaraujančiais konstitucijai paskelbė, be kita ko, procesus prieš kalinamus opozicijos politikus ir tremtyje gyvenantį buvusį prezidentą Mohamedą Nasheedą. Vyriausybė atsisakė paleisti kalinius. Po kelias dienas trukusių demonstracijų prezidentas Abdulla Yameenas pirmadienį paskelbė nepaprastąją padėtį. Tada, be kitų, buvo suimti du Aukščiausiojo teismo teisėjai bei buvęs prezidentas Maumoonas Abdulas Gayoomas.

Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Antonius Guterresas, Europos Sąjunga (ES) ir kitos šalys pareiškė susirūpinimą dėl situacijos.

M. Nasheedas, kuris 2008-2012 metais buvo pirmasis laisvai išrinktas iš turizmo gyvenančios šalies prezidentas, paprašė Indijos įsikišimo. Taip jau kartą nutiko 1988 metais, kai buvo mėginama įvykdyti perversmą prieš M. A. Gayoomą. Dabartinis prezidentas A. Yameen yra artimas Indijos varžovei Kinijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)