Buvau tos įmonės darbuotoja – dispečerė. Tiek pats direktorius, tiek jo žmona atrodė patikimi darbdaviai ir niekad nebuvo kilusi mintis, jog kažkada tai gali nutikti. Tačiau vienos pamainos metu (tai buvo naktinė pamaina) direktorius buvo girtas, čiupo mane už rankos ir per jėgą ėmė bučiuoti. Aš jį pastūmiau ir nubėgau į savo kabinetą. Jis atbėgo iš paskos, aš tuo metu priiminėjau užsakymą, jis čiupo už krūtinės iš visos jėgos ir jam visiškai buvo dzin, kad galiu pradėti rėkti per raciją visiems vairuotojams.

Nežinau, kas tą akimirką užsiblokavo ir nieko nedariau, bet jam pradėjau kartoti ką jis daro ar bent suvokia kažką. Jis drąsiai atsakė: „Taip, suprantu, aš kiaulė. Atleisk man.“ Ir tą naktį viskas taip pasibaigė.

Kadangi to niekad nesu patyrusi, rodos, galvoje pradėjo pintis mintys ir klausimai, kaip man elgtis: ar apie tai pranešti jo žmonai, ar savo artimiesiems. Viskas buvo pasakyta direktorei apie jos vyro elgesį. Ji nieko nelaukusi mane išmetė iš darbo. Viską bandė užglaistyti. Policijos akivaizdoje baltąją gulbę suvaidino. Bet išsireikalavau vieno, kad išeinu iš darbo dėl darbdavių kaltės. Valio, pavyko! Pavyko per dvasinį ir fizinį skausmą ir ašaras, nes buvau apdaužyta ir sutrankyta pačios direktorės – ji juk turi ginti savo vyrą ir firmą, kad niekur nenutekėtų informacija.

Tačiau neatgavau savo uždirbtų pinigų. Ką jau, nesidraskysiu su žmonėmis, kuriems iki orumo kaip man iki Marso. Kai manęs paklausė paskutinį kartą, ko aš noriu iš jos vyro, atsakiau – atsiprašymo, bet gavau per malūnėlį už savo trokštamą norą.

Aš tikiuosi, kad stiprus smūgis juos parklupdys pačius vieną dieną. Nėra tokio smūgio, kurio neatlaikytų smūgis, man sakė direktorė.

Vėliau teko išsaiškinti, kad ne pirmas kartas šioje įmonėje toks, ne pirmas kartas, kada direktorė kelia ranką prieš savo darbuotojas, kurios gali pakenkti jai ir verslui. Viena iš jų buvau ir aš.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Patyrei seksualinį priekabiavimą švietimo įstaigoje ar darbovietėje? Netylėk! Rašyk el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Seksualinis priekabiavimas“.