- Kone mėnesį savo gerbėjus socialiniuose tinkluose džiuginai kadrais iš atostogų Šri Lankoje. Kas per tą laiką įstrigo labiausiai?

- Trumpai apibūdinti įspūdžius grįžus iš šios kelionės man labai sunku. Keliavome gana daug, nes turėjom tam pakankamai laiko. Nereikėjo niekur skubėti, viename miestelyje praleidome po keletą dienų. Atskridusios į Šri Lanką turėjome nakvynę pirmąjai nakčiai ir savo paskutiniosioms penkioms dienoms prie vandenyno. Prieš išvykstant daug skaitėme rekomendacijų internete, kalbėjausi su Rimvydu (Makalium), tad kur būsime žinojom tik daugmaž. Ir tai mums labai patiko.

- Ką rekomenduotum būtinai patirti, pamatyti ar aplankyti nuvykus į šią tolimą šalį?

- Kelionės metu aplankėme daugybę budistinių šventyklų, išmokome gaminti ryžių duonelę, nuostabius kvapus į save gėrėme arbatų gamykloje ir susipažindamos su vietiniais prieskoniais, grožėjomės pasakiškais vaizdais nuo uolų tvirtove vadinamos Lion Rock viršūnės.

Iš Kandy leidomės į kelionę traukiniu, kuri truko 6 val. Važiavome į kalnų ir arbatų laukų apsuptą Ellą. Po galybės nuotykių su bilietais, išbandymais traukinyje tarp šimtų juo keliaujančių žmonių, pagaliau atsisėdom prie atvirų durų, iškišom kojas ir tikrai pajutom, kas yra vienas gražiausių traukinių maršrutų pasaulyje. Kiekvienam rekomenduočiau nepulti pirkti vietos pirmoje klasėje ir išbandyti šį maršrutą taip, kaip keliauja vietiniai. Nuostabus jausmas!

Atvykusios į Ellą, apsistojome namelyje kalnuose, taip pat turėjome galimybę paragauti mums būstą išnuomavusios šeimos ruoštos vakarienės, tad tikrai jautėmės svetingai ir galėjom susipažinti su kulūra iš arti. Gyvenimas namelyje medžiuose - tikrai įdomi patirtis ir po dviejų naktų man norėjosi ten likti dar keletai!

Prie vandenyno apsistojome Mirrisoje. Labai gražus miestelis! Pajautėm ir vandenyno stiprybę. Pirmają dieną linksmai nusiteikusi sau gaudžiau bangas iki to momento, kol nepatyriau skalbimo mašinos efekto. Kažkaip nepaskaičiavau, jog bangos gali būti tokios stirpios ir galingos. Po to maudytis ėjau atsakingiau ir saugiau.

Iš vieno miesto į kitą važinėjome autobusais ir traukiniais, miesteliuose, kai kojos jau nebenešdavo, važiuodavome tuk-tukais. Labai verta bent truputį pasivažinėti jų vietiniu transportu, kur groja vietinės dainos ir žmonės į važiuojančius autobusus tiesiog įšoka.

Šri Lanka yra tobulas gamtos kampelis, nuostabūs žmonės, jūros gėrybės, vaisiai ir saulė. Nenorėjome kažkokio prabangaus gyvenimo, tikslas buvo pamatyti ir susipažinti su vietine kultūra, valgyti tai, ką valgo vietiniai, miegoti taip, kaip jie miega. Tą iš Šri Lankos ir pasiėmėm. Kas galėtų būti geriau?

- O ko reikėtų vengti ar kas tau pasirodė per ekstremalu?

- Mums sakė, kad ekstremalu važiuoti iš Sigiriyjos į Anuradhapūrą su tuk-tuku, nes iki to miesto yra maždaug 80 km. Vairuotojai kelyje būna ne visada labai saugūs… Bet mes kažkaip nepaklausėm šitos rekomendacijos ir pakankamai linksmai pasivažinėjome. Aišku, kelionė truko gan ilgai, galva liko išpūsta, bet mūsų vairuotojas buvo labai mielas ir drausmingas, todėl jokių nepatogumų neturėjome, o važiuodamos atgal dar ir laisvėje drambliuką sutikom.

Vienintelis dalykas, ko rekomenduočiau vengti - daug nereikalingų rūbų. Kadangi važiavom su kuprinėm, po kelionės supratau, kad galėjau trečdalį savo kurpinės turinio palikti namuose.

- Kodėl apskritai pasirinkai atostogoms būtent Šri Lanką? Kuo patraukė?

- Atostogos Šri Lankoje buvo labai netikėtas sprendimas. Iš pradžių labai norėjau į Balį. Prisiklausėm iš visų aplinkui, kaip pigiai jie vis randa bilietus į ten, o mes kažkaip tos geros kainos nesugaudėm. Kažkurį vakarą atsidėdau ir galvoju: tai negi lauksim taip? Juk niekaip ir neišvažiuosim. Ir internete radau gerą pasiūlymą į Šri Lanką. Apie ją prieš perkant bilietus kažko labai daug net nežinojau, tik tai, kur ją rasti žemėlapyje ir kad ten šilta. Ir labai džiaugiuosi savo sprendimu, kad aplankiau šią šalį.

Kai pirkau bilietus atrodė, jog sprogsiu iš laimės. Atostogų man reikėjo beprotiškai. Skrydžiai tarp Lietuvos ir Anglijos - varginantys. Mokslai ir muzikinė veikla, atima itin daug laiko. Viskas dienotvarkėje sustyguota. O man jau taip norėjosi pasilepinti ramia diena, kai neskubi, kai mėgaujiesi akimirka, kai ramiai geri skanų pieno kokteilį, žiūri į vandenyną ir semiesi iš jo stiprybės.

- Pateisino lūkesčius?

- Tikrai taip! Jaučiuosi kaip naujai gimusi. Atrodo, atsinaujino kiekviena mano kūno ląstelė. Užplūdo nauja banga, noras nuversti kalnus, veikti, išmokti kažką naujo. Idėjos naujoms dainoms, naujiems koncertams. Labiausiai džiugino tos plačios žmonių šypsenos ir ta kažkokia romi laimė jų veiduose. Atrodo, kad jie neturi savy noro daugiau, nei turi. Džiaugiasi šia akimirka ir tuo, kas jiems duota. O mes juk taip kartais sunkiai tai suprantame, kad laimė - ji mumyse. Tik mes galime nuspręsti, kad tai jaučiam. O vietiniai, atrodo, šitą pamoką išmokę kuo puikiausiai.

- O romantiškoms atostogoms tinkama kryptis? Su mylimuoju kartotum?

- Kadang tikiuosi, jog mano ateities mylimasis bus toks pats lengvai išprotėjęs, manau, jog kryptis mums būtų tinkama. Bet ar kartočiau... pasaulyje tiek daug nuostabių vietų, tad labai noriu jo pamatyti kuo daugiau. Nors ir šiomis atostogomis esu beprotiškai patenkinta. Nekartočiau tik dėl savo principo - pamatyti kuo daugiau.

- Girdėjau, kad ten sulaukei nemažo susidomėjimo, vienas gerbėjas net dovaną įteikė, tiesa?

- Visko buvo. Aš šviesiaplaukė, šviesiaodė. Jiems tai egzotika. Tad vienas tuk-tuk vairuotojas, vežiojęs mus keletą dienų, paskutiniąją sugalvojo savo dėmesį parodyti padovanodamas mažą pliušinį meškutį.

- O kas labiau sužavėjo: šilti žmonės ar nuostabi gamta?

Labiausiai sužavėjo - visuma.

- Ne paslaptis, kad daug merginų žavisi tavo stilium, kuris ryškus net atostogų nuotraukose. Gal gali patarti, ką būtina pasiimti į tokią tolimą kelonę, kad ir gerai atrodytum, ir nereikėtų visos spintos ant pečių kasdien nešiotis?

Po šios kelionės supratau, jog tikrai prisidėjau per daug rūbų. Tai buvo pirma mano tokia tolima kelionė, o aš kartais esu iš tų merginų, kurioms norisi „ir šitą, ir dar šitą, ir gal dar šitą užsidesiu, kaip čia neimti?“. Bet po 16 dienų su kuprine galiu pasakyti, kad iš tiesų buvo reikalinga - daug maikučių, šortai, kelios suknelės ir maudymosi kostiumelis, gal dar kokios plačios kelnės. Nieko daugiau. Man padeda tai, kad prieš dėdama rūbus į kurpinę ar lagaminą, aš juos susiderinu iš anksto. Jei deduosi maikutę, žinau prie kokio sijono, šortų, kelnių ji tiks. Žiūriu, kad rūbai nereikalautų daug laiko.

- O kokie tolimesni planai? Darbai ar atostogos tęsiasi?

- Šiuo metu ruošiamės naujos dainos pristatymui ir mano EP išleidimui. Tai turėtume padaryti iki Vilniaus knygų mugės, tad laukia darbingas laikas! O atostogos… kartą paragavęs tokių įspūdžių, tikiu, jog pasidarai nepasotinamas. Jau žvalgausi, į kokį pasaulio kraštą reiktų nusitaikyti naujų įspūdžių.

Atostogų akimirkos nuotraukose:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)