Pirmas žingsnis: plovimas!

Visi spintoje esantys drabužiai turi keliauti į skalbimo mašiną. Skalbkite karštame vandenyje ir būtinai su milteliais ar skysta skalbimo priemone. Išdžiovinkite daiktus saikingai karštu režimu, kad galutinai susidorotumėte su vandens procedūras išgyvenusiomis lervomis. Jeigu kandys įsiveisė virtuvėje, be gailesčio išmeskite visas kruopas. Jose greičiausiai įsiveisė nekviestos „kaimynės“.

Antras žingsnis: darbas su siurbliu

Apsiginkluokite siurbliu ir kruopščiai išsiurbkite spintos vidų ir tuo pačiu visą kambarį. Dar geriau, visą butą. Dulkių surinkimo maišą būtina išmesti. Juk kartu su juo greičiausiai atsikratysite daugybės kandžių lervų.

Trečias žingsnis: į plastikinius maišus

Pats patikimiausias būdas išvengti nemalonios pažinties su kandimis – laikyti daiktus užtraukiamuose plastikiniuose maišuose. Idealu, jeigu tai vakuuminiai maišai. Taip neleisite vabzdžiams prieiti prie „švediško stalo“. Ta pati taisyklė galioja ir virtuvėje.

Ketvirtas žingsnis: natūrali priemonė nuo kandžių

Vis dar tikite, kad kandys bijo levandų? Iš tikrųjų, vabzdžiai kur kas labiau nemėgsta kedrų kvapo. Tačiau tik aromatingųjų. Už aštrų šio medžio kvapą atsakingos molekulės tarnauja kaip galingas repelentas. Todėl pats paprasčiausias būdas atitraukti parazitus nuo spintos – pakabinti ten kelis kedro kankorėžius ir periodiškai ant jų užlašinti keletą kedro eterinio aliejaus lašų. Pigu ir veiksminga.

Penktas žingsnis: nepamirškite tvarkytis

Kad kandys vengtų jūsų namų, reikia kiekvieną savaitę siurbti grindis ir nuvalyti dulkes nuo visų paviršių. Ypatingą dėmesį atkreipkite į „natūralius“ daiktus: vilnonius kilimus, kailinius, antikvarines lėles su tikrais plaukais, taip pat naminius gyvūnus. Kandys juos puola pirmiausia. Jeigu laikysitės šio patarimo, drabužiai nuo kandžių tikrai bus apsaugoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)