Be skulptūrų, lankytojų laukė įvairios pramogos ir edukacijos vaikams bei suaugusiesiems, kerintys šviesų, lazerių bei pirotechnikos šou, rašoma pranešime spaudai.

Festivalio lankytojai turėjo progą išvysti 30 unikalių iš skaidraus ir neskaidraus ledo išdrožtų skulptūrų, prie kurių kelias dienas plušėjo skulptoriai iš dešimties Europos šalių: Lietuvos, Latvijos, Estijos, Rusijos, Bulgarijos, Baltarusijos, Prancūzijos, Vokietijos, Suomijos, Ukrainos ir Lenkijos. Savo idėjoms paversti realybe jie sunaudojo apie 40 tonų ledo.

Ledo meistrai negailėjo jėgų norėdami pelnyti geriausios skulptūros vardą. Šeštadienį, antrąją festivalio dieną, buvo paskelbti bei apdovanoti originaliausių skulptūrų autoriai. Po ilgų svarstymų geriausia individualių skuptūrų kategorijoje pripažinta Irinos Alimurzaevos (Rusija) skulptūra, antra vieta atiteko – Aleksandrui Skarednovui (Rusija), o trečioji – dalyvei iš kaimyninės Latvijos – Agnesei Rudzitei-Kirilovai.

Drožiant didžiąsias skulptūras vyko itin įnirtinga kova. Čia geriausia paskelbta prancūzų Natalijos Čistiakovos-Blanc ir Andrejaus Malakovo skulptūra „Užgavėnės“, antroji vieta atiteko latvių Agnesės Rudzitės-Kirilovos ir Sanitos Ravinos „Šokis su dvasiomis“, trečioje vietoje liko ukrainiečiai Darja Alioškina ir Gordij Staruk su skulptūra „Kirilo Kožumjako“.

Dvaras, kuris savaitgaliui virto tikra ledo karalyste, lankytojus kvietė atrasti įvairias erdves su veiklomis visai šeimai – amatininkų dirbtuves, karusėles ir gyvuliukų tvartelį mažiesiems, atrasti skonius maisto turguje, pažinti dvaro istoriją, išvysti milžiniškų karpinių kolekciją iš Ukrainos, pasėdėti tikrame vigvame žiemiškame indėnų Vinetu kaime, pasigėrėti šviesų, lazerių bei pirotechnikos šou ir kt.
Sekmadienį, kad ir sužvarbus orui, lankytojai traukė išvysti pagrindinio festivalio uždarymo akcento – rekordinės 8 metrų skulptūros sudeginimo, kuris, pasak organizatorių, simbolizavo ledo karalienės širdies ištirpdymą ir atsisveikinimą su žiema.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)