Trečiadienio rytą vykdytos spaudos konferencijos metu pranešta, kad automobilyje buvę asmenys yra gimę 1995–1997 metais. Vėliau patikslinta, kad žuvusi moteris yra vyresnė – gimusi 1988-aisiais.

Žuvusios moters šeima buvo žinoma tarnyboms

Kauno Vaiko teisių apsaugos skyriaus vadovės Eglės Andriuškienės atsiųstame komentare teigiama, kad žuvusioji yra ne 4, kaip skelbta iš pradžių, o 6 vaikų motina.

Pastaruoju metu, anot skyriaus vadovės, su ja gyveno ir augo trys ikimokyklinio amžiaus vaikai – du berniukai ir mergaitė. Vienas vaikas gyveno su tėvu, o dar du – globėjų žinioje.

„Šeima buvo gerai žinoma Vaiko teisių apsaugos skyriui. Moteris anksčiau buvo įtraukta į socialinės rizikos asmenų sąrašą dėl socialinių įgūdžių stokos. Ji vos prieš du mėnesius grįžo iš Kauno kartų namų. Šioje socialinių paslaugų įstaigoje moteris buvo apgyvendinta gimus paskutiniam mažyliui.

Prieš tai iš jos buvo paimti jauniausi sūnus ir dukra, tačiau socialiniai darbuotojai pastebėjo teigiamus jos elgesio pokyčius ir priėjo sprendimo grąžinti vaikus motinai, todėl į šeimai suteiktą socialinį būstą praėjusių metų pabaigoje motina grįžo drauge su trimis jauniausiais vaikais“, – teigia E. Andriuškienė.

Pasak jos, sesutė su jauniausiu broliuku buvo namuose, o vyresnis brolis – paliktas savaitiniame darželyje. Teigiama, kad visi trys su motina gyvenę mažamečiai šiuo metu yra Kauno klinikinėje ligoninė, kur praleis iki 7 dienų.

„Vaikų gerovės centro „Pastogė“ darbuotojai intensyviai ieško globėjų šeimos, kuri priimtų savo žinion visus tris vaikučius, nes jau šiai akimirkai jie patyrė didžiulį išgąstį, tad specialistai daro viską, kad ateityje vaikams streso būtų kiek įmanoma mažiau”, – komentuoja E. Andriuškienė.

Įtariama, kad prieš avariją vartojo alkoholį

Anot pareigūnų, visi automobilyje avarijos metu buvę asmenys policijai žinomi – bausti administracine tvarka.

Trys tragiškai pasibaigusio pasivažinėjimo dalyviai – du priekyje sėdėję vaikinai ir gale sėdėjusi moteris – žuvo iškart, dar du asmenys išvežti į ligoninę. Anot pareigūnų, jų būklė stabili, pavojaus gyvybei nėra.

Teigiama, kad automobilio galinės sėdynės, viduryje, sėdėjusi moteris žuvo atsitrenkusi į priekinį stiklą.

Preliminariais duomenimis, automobiliu važiavę asmenys nebuvo prisisegę saugos diržų, taip pat neišsiskleidė ir oro pagalvės.

Neatmetama, kad jie buvo išgėrę arba vartojo narkotines medžiagas. Anot D. Žukausko, tokią nuomonę galima susidaryti iš vairuotojo veiksmų – esą nebuvo jokios priežasties, kodėl jis nepakluso policijos pareigūnų reikalavimui sustoti.

Anot D. Žukausko, automobilis Kauno gatvėmis rūko didesniu nei 120 km/h greičiu. Jis negali patvirtinti, ar automobilyje buvo jo savininkas.

Stabdomas nestojo

Naujienų agentūra BNS praneša, kad avarija įvyko automobiliui BMW bandant pabėgti nuo policijos pareigūnų. Policijos departamentas pranešė, kad apie 3.20 val. Nuokalnės gatvėje policijos pareigūnams, vykdyto reido metu, nestojo stabdomas BMW, vairuotojas padidinęs greitį nuvažiavo. Patruliai tarnybiniu automobiliu bandė vytis nestojusį automobilį, tačiau šis greitai dingo iš akiračio.

Po kelių minučių nestojęs automobilis rastas prieš įvažiuojant į Šiaurės prospekto ir S. Žukausko gatvių žiedinę sankryžą, mašina buvo atsitrenkusi į stulpą. Atvykę greitosios pagalbos darbuotojai vairuotojui ir dviem keleiviams konstatavo mirtį. Dar du keleiviai išvežti į ligoninę.