Ji rašė, kad pirmąkart teko susidurti su tokia sudėtinga situacija.
„Važiuojant namo kelyje pastebėjome mašiną, stovinčią su avariniu signalu. Privažiavę arčiau pamatėme šalikėlėje jauną stirnaitę, kuri sunkiai vaiksčiojo, tiksliau bėgo tik į kelią... Leidosi glostama, matėsi sužeidimo žymės. Paskambinau bendruoju pagalbos numeriu (112) ir jie patikino, kad susisieks su gamtos apsauga“, – pasakojo graudaus įvykio liudininkė.

Tačiau pralaukus, kol kažkas paskambins ar atvažiuos 40 minučių lietuje ir purve iki kelių, galiausiai susirado numerį internete ir patys paskambino gamtosaugos atstovams.

„Jie pasakė, kad yra informuoti ir reikia sulaukti tuoj pasirodysiančių medžiotojų būrelio narių. Atsakiau, kad puiku, palauksime. Tačiau tarnybos atstovų atsakymas mane šokiravo – jie patarė nelaukti ir tiesiog nutemti stirnaitę į griovį ir palikti, o kam reikės tie susiras“, – moteris negalėjo patikėti savo ausimis ir nesuprato, kaip galima leisgyvį gyvūną palikti tokiose kančiose. Ji griežtai nurodė, kad pati sulauks atsakingų asmenų.

Galiausiai po 20 minučių pagaliau sulaukė dviejų jaunų medžiotojų būrelio narių, bet nuo jų sklido alkoholio kvapas, o labiausiai papiktino jų garsiai išsakyta nuostaba „tai ji gyva? Mes galvojome, kad nebegyva, tiesiog palikite čia“. Moteris negalėjo suprasti tokio atsainaus požiūrio.

„Ir nesvarbu jiems, kad stirnaitė bėga ant kelio ir gali sukelti eismo įvykį arba nudvėsti, juk tokia gamta! Geriausia, ką jie pasiūlė, tai jei norime, galime patys kur nors nuvežti kažkur į mišką ir ten palikti, kad nebekeltų pavojaus kitiems“, – teigė ji.

Galiausiai apsisprendė pasiimti su savimi stirnaitę, tik vežė ją ne į mišką, o apvažinėjo visas dirbančias gydyklas visą parą, kol galiausiai „Laukinės Lesės“ darbuotojai sutiko išskėstomis rankomis.
„Ten nuvykus, gyvūną iškart apžiūrėjo ir pasakė, kad jis greičiausiai partrenktas, ir stengsis, kad sulauktų ryto. Po tokių ilgų klajonių ir ieškojimų, kur palikti bejėgį gyvūną – mums pavyko! Valio! Grįžome namo sušalę, murzini, bet švaria sąžine!“, – džiaugėsi stirnelės gelbėtoja.

Visgi po šio įvykio negailėjo priekaištų valstybės tarnautojams, kurie, jos nuomone, per daug abejingai vertina tokias situacijas.

„Gerbiami, valstybės tarnautojai, kur jūsų sąžinė? Kur žmogiškumas? Negana to, palikti numirti sužeistą gyvūną, bet jis galėjo sukelti baisų eismo įvykį, kuris galėjo turėti daug skaudesnių pasekmių ir vien dėl to, kad kažkas tingėjo dirbti savo darbą. Gėda – šnekate apie Europos standartus, nors net tokioje paprastoje situacijoje įrodote, kad jums iki jos toli. Pažvelkite į šį gyvūną ir atsakykite, ar jūs jį paliktume mirti griovyje?“, – retoriškai klausė moteris.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)