Kauniečiai vilniečius galėjo kviesti į savo namus arba į bet kurį mieste esantį restoraną ar kavinę. Kauno gyventojai taip pat sprendė, ar jie nori pakviesti Vilniuje gyvenančius savo draugus ar visiškai nepažįstamus sostinės gyventojus.

Šeštadienį Kaune buvo suplanuotos net 333 vakarienės, o į miestą atvyko daugiau nei 1000 svečių iš Vilniaus. Vienas seniausių Kauno restoranų „Medžiotojų užeiga“ savo klientus vaišino išskirtiniais žvėrienos patiekalais.

„Sutikome šauniai, linksmai ir svetingai. Kaip ir kasdien stebinom savo svečius žvėrienos ir specialiais, pagal mūsų šefo receptą, paruoštais patiekalais. Kaip ir visada, taip ir šiandien pas mus apsilankę svečiai jautėsi šiltais ir pilnais skrandžiais“, – sakė užeigos vyriausias padavėjas Tomas.

Atšvęsti Vilniaus gimtadienio Kauno meras Visvaldas Matijošaitis į „Medžiotojų užeigą“ pasikvietė žurnalistus Edmundą Jakilaitį, Andrių ir Rasą Tapinus bei Vilniaus savivaldybės atstovus. Pasak užeigos atstovo, Kauno meras yra pastovus jų klientas.

„Meras, kaip mūsų dažnas svečias gerai mus pažįsta. Mes žinom jį, jis žino mus. Jis žino, ko galima pas mus tikėtis ir visada tai gauna. Kažkokių išskirtinių pageidavimų iš mero pusės nebuvo“, – sakė padavėjas.

Žinomos kulinarės Beatos Nicholson įkurtas šeimos restoranas „Jurgis ir Drakonas“ vilniečius stebino picų įvairove.

„Žinoma, kad laukėm vilniečių, buvome pasiruošę šiltai sutikti svečius iš laikinosios sostinės. Svetingumas ir didelis pasirinkimas – mūsų pagrindinis ginklas. Svečiai galėjo paskanauti įvairiausių picų bei gerai praleisti laiką.

Pasiekiame maksimalų rezervacijos skaičių, koks buvo galimas – 10 žmonių. Po kelionės miesto svečiai galėjo atsigaivinti specialiu, pas mus gaminamu limonadu, o vėliau kirsti gardžias picas“, – sakė restorano administratorė Ramunė.

Universalaus laisvalaikio ir sporto baro „Lithuanian Pub Entry“ vyriausiasis barmenas Deividas, sakė, kad ir pats pasikvietė svečių iš Vilniaus, su kuriais smagiai eido laiką.

„Bendravome, vaišinau skania vakariene ir improvizuotais gėrimais. Kauniečiams ir jų svečiams iš Vilniaus taikėme nuolaidas. Mūsų meniu sudarė kepsniai, mėsainiai, salotos, sriubos užkandžiai, ko tik norit“, – pasirinkimo gausą vardijo barmenas.

Didžiausia vakarienė vyko Kauno VII forte po atvirumu dangumi. Pagrindinis patiekalas – tvirtoviškas troškinys, kuris buvo ruošiamas lauke. Muziejaus vadovas Vladimiras Orlovas sakė, kad tokios vakarienės tikslas buvo ne tik skaniai pavalgyti, tačiau kartu ir susipažinti su Kauno istorija.

„VII fortas yra įdomus ir savitas, ir vilniečiams dar nematytas kultūros paveldo objektas. Vakarienė vyko muziejaus aplinkoje, bendra erdvė – beveik 7 ha. Maistas buvo gaminamas kariškoje lauko virtuvėje, o pats troškinio receptas yra iš tarpukario laikų“, – pasakojo muziejininkas.

Muziejaus vadovas tikisi, kad kauniečiai iš naujo pažino Kauną, o vilniečiai sužinojo kažką naujo apie savo draugų miestą.

„Kai žmonės ateina į svečius, jiem reikia aprodyti namus. Po vakarienės pasakojome forto istoriją, rodėme ekspozicijas, pasivaikščiojom po teritoriją. Taip pat žiūrėjome dokumentinį filmą apie šią tvirtovę“, – pasakojo V. Orlovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (158)