Ypatingas dėmesys Pietų Italijos istorinėms vietoms

Šiais metais ypatingas dėmesys bus skiriamas Pietų Italijai, ypač Kampanijos regionui, kurį pasiekti nuo praėjusių metų gegužės mėnesio tapo gerokai paprasčiau dėl pradėtų vykdyti tiesioginių skrydžių iš Kauno į Neapolį.

„Nėra abejonės, kad Roma ar Venecija yra nuostabūs miestai, neprilygstami meno ir istorijos lopšiai, kuriuose kaskart apsilankęs gali atrasti kažką nauja ir netikėta, tačiau šiais metais lietuviams norime pristatyti dar menkai pažįstamas, tačiau ne ką mažiau įspūdingas į UNESCO paveldo sąrašą įtrauktas vietoves Pietų Italijoje“, - teigė jau keletą metų iš eilės Italijos stendą parodoje „Adventur“ organizuojančių Italijos ir Lietuvos prekybos rūmų prezidentė dr. Ieva Gaižutytė.

Į parodą „Adventur 2018“ atvyks archeologinių Pompėjos ir Herkulaniumo parkų direktoriai bei deleguoti atstovai, lankytojams pristatysiantys šiuos senovės romėnų miestus, kurie 79 mūsų eros metais buvo sunaikinti Vezuvijaus ugnikalnio išsiveržimo. Įdomu tai, kad po storu pelenų sluoksniu palaidoti miestai išliko beveik nepažeisti ir taip leido istorikams bei archeologams surinkti svarbią informaciją apie senovės romėnų gyvenimą.

Taip pat parodoje dalyvaus ir Capaccio-Paestum savivaldybės atstovai, kurie lankytojus supažindins su Paestum archeologiniu parku. Šis parkas nuostabioje Čilento vietovėje garsėja visame pasaulyje itin gerai išsilaikiusioms trimis graikų šventyklomis dar nuo tų laikų, kai šis miestas buvo vienas pagrindinių Graikijos Imperijos Viduržemio jūros regiono prekybos centrų.

„Labai džiaugiamės galėdami pristatyti Italijos stende dalyvausiančius bene žymiausių pasaulyje archeologinių parkų - Pompėjos, Herkulaniumo ir Paestum - atstovus. Stebuklingai Vezuvijaus išsiveržimo siaubą ištvėrę ir iki mūsų dienų išlikę pastatai, šventyklos, mozaikos ir freskos gilius įspūdžius palieka kiekvienam lankytojui. Galbūt kiek mažiau pažįstamas, tačiau neabejotinai vertas apsilankymo yra vienas geriausiai Italijoje išsaugotų – archeologinis Paestum parkas, kuris žavi savo trijų graikiškų šventyklų elegancija ir grancingumu“, - teigė Italijos Ambasadorius Francesco Fransoni.

Neapolis


Itin populiarūs – gastronominiai maršrutai

Italijos virtuvė gerai pažįstama ir vertinama visame pasaulyje, tad kiekvienais metais vis daugiau užsieniečių, tarp kurių ir turistai iš Lietuvos, renkasi gastronominio turizmo maršrutus. Kampanijos regione, Neapolio, Salerno ar kituose regiono miestuose, lietuviai turistai turės galimybę pasimėgauti itin aukštos kokybės patiekalais ir susipažinti su regiono kulinarijos tradicijomis, kurios yra laikomos vienomis labiausiai mėgstamų ir rafinuotų Italijoje. Tai tikros neapolietiškos picos ir daugybės kitų puikių patiekalų kraštas – ko daugiau norėti!

„Cilento Pizza“ asociacijos ir Capaccio-Paestum savivaldybės atstovai parodoje pristatys ne tik ypatingą gamtą, tačiau ir giliomis kulinarijos tradicijomis pasižyminčias Kampanijos regiono vietoves bei kvies leistis į nepamirštamas gurmaniškas keliones po šį kraštą.

Lietuvoje viešintys Italijos archeologinių parkų bei savivaldybių atstovai sausio 26 d. 16 val. ir sausio 27 d. 11:20 val. „Atrask pasaulį“ scenoje pasidalins pasakojimais apie kultūrines keliones į archeologinius parkus bei degustacinius maršrutus Pietų Italijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)