Nors dar tik sausio galas, lietuviai tiek Lietuvoje, tiek ir užsienyje nekantriai laukia įspūdingiausio šių metų renginių – „Lietuvai 100“ festivalių Dubline ir Londone. Socialinėje erdvėje nenurimsta diskusijos apie planuojamus siurprizus, o renginio organizatoriai džiaugiasi, kad sulaukus neįprastai didelio susidomėjimo, bilietai į abu festivalius tirpste tirpsta.

Lietuvai švenčiant šimtmetį, Airijos ir Anglijos lietuviams dovanojamas išskirtinis renginys – festivaliai Dubline ir Londone, kurių metu kartu su Lietuvos muzikos ir šou pasaulio žvaigždėmis – dainininkais, aktoriais, Dj’ais ir kitais, tautiečiai sukurs tokią šventę, kokios iki šiol dar nebuvo.

„Kaip žinia, mes atstovaujam populiarios šokių muzikos sceną. Todėl Radistų pasirodymai visada žėri konfeti, azoto patrankomis, ugnies stulpais, fejerverkais, didžiuliais LED ekranais, dekoracijomis ir panašiai. Prie mūsų DJ seto prisijungia gyvi pasirodymai, vokalistai, šokėjai bei performeriai. Dėl šių mūsų pastangų, būna ne tik smagu šokti pasinėrus į muziką, tačiau ir stebėti, kas vyksta ant scenos.“, – atviravo Rolandas iš Radistų.

Jonas ir Rolandas atskleidė, kad šiemet pirmą kartą priėmė naują iššūkį – vakarėlius rengti ne tik klubuose, bet dalyvauti ir festivaliuose: „Tai mums taps šių metų iššūkiu, nes sieksime, kad svečiai gerai jaustųsi ne tik uždaroje klubo šokių aikštelėje, bet ir kur kas didesnėje atviroje erdvėje. “

„Lietuvoje visiems natūralu bendrauti lietuviškai, matytis su visais ar eiti į klubus, kur skamba mūsų muzika. Užsienyje, kur lankomės ne taip dažnai, į mūsų pasirodymus lietuviai dažnai ruošiasi, kaip į šventę ir tai labai džiugina“, – kalbėjo Rolandas, kuris pasakojo, kad pasiruošimui šiems festivaliams kartu su Jonu skirs daug laiko.

Viena iš pagrindinių šimtmečio festivalio žvaigždžių, kartos balsas Džordana Butkutė, atskleidė, kad tiek pasirodymas Dubline, tiek ir Londone bus išskirtinis. Šį kartą Džordana užsienyje gyvenantiems lietuviams koncertuos su pilnu grupės sąstatu.

„Į abu koncertus atvykstame su pilna grupe. Iš savo pusės parodysime viską geriausią, ką galime. Tuo tarpu organizatoriai žada, kad didelės lėšos bus investuotos į nepamirštamą šou“, – atskleidė Džordanos Butkutės vadybininkas Elegijus.

Džordana Butkutė – viena iš tų Lietuvos žvaigždžių, kuri nepamiršta ir užsienyje gyvenančių lietuvių bei noriai ir dažnai koncertuoja emigrantams.

„Žmonių mes neskirstom, net tarpusavyje kalbėdami užsienyje gyvenančių lietuvių nevadinam emigrantais. Visi jie – tie patys lietuviai, kuriuos visada labai malonu aplankyti. Jeigu Lietuvoje būtų tokios ekonominės sąlygos, kaip Anglijoje ar Airijoje, tiek emigravusių tautiečių čia tikrai nebūtų. Na, o dabar nekantraujame Lietuvos šimtmetį atšvęsti visi kartu festivalių metu Londone ir Dubline“, – atviravo Džordana Butkutė.

Didžiausiems kada nors iki šiol Airijos ir Anglijos lietuviams organizuotiems festivaliams diriguos renginių vedėjai Stonkuvienė ir Mantas Stonkus. Viena žymiausių Lietuvos šou pasaulio porų teigė, kad koncertų lankytojų laukia išties neeilinis renginys, tačiau prie jo turės prisidėti ir patys žiūrovai.

„Renginių svečiai gali nesitikėti nieko, kad įeina į žodį „įprasta“. Mes su Mantu nesame įprasti renginio vedėjai ir mums neegzistuoja jokios taisyklės. Žinau, kad tiek Dubline, tiek ir Londone bus daug šviesų, daug garso, tačiau svarbiausia – daug gerų emocijų ir nuotaikų. Šiuose festivaliuose susitiksime švęsti Lietuvos šimtmetį. Tai daryti turime visi kartu. Todėl iš žiūrovų kartu su Mantu tikimės to pačio, ko jie tikisi iš mūsų.“, – teigė kaip visada žodžio kišenėje neieškanti Indrė Stonkuvienė ir pridėjo, kad „Tai – neeilinis renginys. Tai – visų lietuvių šventė. Visiems tiems, kurie žada švęsti kartu su mumis, reikėtų būti nusiteikusiems puikiai praleisti laiką. Lietuvos šimtmečio festivalį kursime visi kartu.“

Išskirtinių renginių organizavimo komanda „We Can Ffeel“ Airijos ir Anglijos lietuviams dovanoja net du grandiozinius festivalius, kurių metu visi tautiečiaikviečiami prisidėti prie nepamirštamos šventės kūrimo.

Iki „Lietuvai 100“ festivalių birželio 30 d. Dubline ir liepos 7 d. Londone liekant vis mažiau laiko, renginiųorganizatoriai džiaugiasi, kad pavyko sukviesti iš tiesų įspūdingą geriausių Lietuvos atlikėjų desantą, tačiau tai – dar ne viskas.

„Pasiruošimą šiems renginiams pradėjome dar praėjusių metų rugsėjį. Ilgai mąstėme apie renginio koncepciją ir rinkome geriausius, mylimiausius Lietuvos atlikėjus. Itin daug dėmesio skyrėme aukštiems renginio kokybės standartams, techninei daliai bei saugumui. Esame pasiruošę užtikrinti, kad didžiausiuose iki šiol Airijos ir Anglijos lietuviams organizuotuose renginiuose viskas vyktų kaip niekada sklandžiai. Festivalių metu svečiams pristatysime dar nematytą šou su įspūdingais elementais.“, – pasakojo renginių organizatoriai „We Can Ffeel“.

Dublinas ir Londonas buvo pasirinkti ne veltui – čia gyvena daugiausiai lietuvių. Renginio organizatoriai džiaugiasi, kad šiemet, švenčiant modernios Lietuvos šimtmetį, į abu miestus pavyks atvešti ir dalelę Lietuvos.

„Džiaugiamės sulaukę neeilinio susidomėjimo ir palaikymo, tad pažadame jog nenuvilsime ir šie du grandioziniai festivaliai taps kartu praleistas laikas, kurį tikrai norėsis atsiminti. Jau greitai planuojame paskelbti daugiau intriguojančios informacijos apie patį šou ir dar daugiau nauju atlikėjų, kurie papildys dabartinį sąrašą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)