„Fotografuojant mane galima pamatyti su sunkiais batais, fototechnika ir net nuo galvos iki kojų dulkėtą arba gulint ant pilvo, nes automobiliai labai gražūs iš žemo rakurso, bet taip pat gera leisti sau pasijausti tiesiog moterimi, pasipuošti ir pasilepinti dėmesiu“, – sako DELFI pašnekovė.

Santykių paslapčių mokosi ir iš dukros

Neseniai moteris beveik mėnesį svečiavosi Amerikoje, Los Andžele esančiuose dukros atlikėjos Evelinos Anusauskaitės-Young ir jos vyro Adamo Young namuose. Iš už Atlanto vos prieš savaitę grįžusi Jurga sako, kad įspūdžių tiek, jog norint visus juos sutalpinti prireikė ir naują paskyrą socialiniame tinkle „Instagram“ susikurti.

Amerikoje ji kartu su jaunėliu sūnumi Haroldu sutiko ir didžiąsias metų šventes. „Jie (Evelina ir Adamas) gyvena nuostabiai. Gera matyti, kad tokie dalykai egzistuoja ne tik pasakose ir meilė trunka tikrai ilgiau nei trejus metus. Anksčiau šventėms į Lietuvą atvykdavo Evelina, o šiemet pasitarėm ir nusprendėm ją aplankyti mes“, - pasakojo Jurga.

Valgyti Kūčių vakarienės jie visi vyko į Adamo mamos Jackie namus, kurie yra Holivudo kalvų papėdėje. Pasak Jurgos, namai ir pati vakarienė suteikė daug artumo ir jaukumo. Vėliau švęsti Kalėdų jie išvyko į čiuožyklą miesto dangoraižių rajone, o Naujuosius metus sutiko ne ką mažiau įspūdingai.

Jurga Anusauskienė:

Adamas ryte įteikė staigmeną – nusileidimą permatomu tuneliu iš antro pagal aukštį dangoraižio šiame mieste ir galimybę pasimėgauti saulėlydžiu stebint jį iš specialiai ant stogo įrengtu apžvalgos aikštelių. J. Anusauskienė juokėsi, jog nors pati manė, kad visiškai nebijojo šios ekstremalios pramogos, filmuota medžiaga parodė ką kitą. Leidžiantis virš angelų miestu praminto Los Andželo netrūko ne tik juoko, bet ir šūksnių.

Paklausus, kas paliko didžiausią įspūdį, Jurga nusišypso. „Evelinos ir jos vyro santykiai. Didžiulė dovana mylėti ir mokėti tai parodyti. Aš ir pati mokausi iš jų, nepaisant to, kad Evelina yra mano dukra. Mokomės mes nuolatos, o iš jų santykių tikrai yra ko pasisemti“, – pasakojo ji.

Tiki, jog sutiks sau skirtą žmogų

Paklausus, ar pati dar nesutiko naujos meilės, Jurga nusijuokia: „Tikiu, kad laimę sudaro du kertiniai dalykai – profesijos pasirinkimas ir artimas žmogus.

Tai nėra paprasta, nes esu išranki. Jei pradėčiau pasakoti, koks jis turėtų būti, šis straipsnis būtų be galo ilgas (juokiasi). Aš pasiruošusi atiduoti save visą, todėl ir gauti norėčiau „kontrolinį paketą“, o ne du procentus akcijų (juokiasi). Svarbiausia yra sutarti su savimi ir žinoti, ko nori iš gyvenimo“.

Pozityviai nusiteikusi J. Anusauskienė sako vengianti negatyvių naujienų ir žmonių, o svarbiausia savo grožio ir laimingo gyvenimo paslaptimi laiko gebėjimą vertinti tai, ką turi šiandien ir džiaugtis.

Didelį malonumą ji jaučia ne tik galėdama fotografuoti automobilių sportą, bet ir ramiai leisdama laiką namuose, gamindama mėgstamus patiekalus. Ir paprašius papasakoti apie įprastą savo gyvenimo dieną ji sutrinka, nes „tokios nėra. Kiekviena skirtinga. Vieną dieną dėl fotografavimo galiu keltis paryčiais, o kitą dieną tai kompensuosiu miegodama iki 10 ar 11 valandos ryto. Moku mėgautis gyvenimu. Kaip ir moteriškomis smulkmenomis, tokiomis kaip kvepalai, grožio priemonės ir... pasivažinėjimas gerais automobiliais. Didžiausią malonumą jaučiu net ne vairuodama, o sėdėdama keleivio vietoje“, – vardijo moteris.

Aistrą automobilių sportui atrado atsitiktinai

Tiesa, aistrą automobilių sportui ji atrado po skyrybų su vyru bei fotomenininku Ričardu Anusausku.

„Atsidūriau čia gana netikėtai. Tai susiję su pokyčiais asmeniniame gyvenime. Buvau sudėjusi savo fototechnikos ginkluotę ir net nesitikėjau, jog grįšiu į šį nuostabų kūrybos pasaulį. Tik kartą draugai pakvietė prasiblaškyti į ralį. Greitis, garsas, adrenalinas ir tikrumas mane sužavėjo.

Pajaučiau vidinį impulsą fotografuoti ir pasiskolinau techniką galvodama, kaip tuoj pat pridarysiu kalną nuostabių nuotraukų. Juk jei pagaunu skrendantį paukštį užfiksuoti lekiantį automobilį bus vieni juokai. Dėja. Per pirmus tris ralius nepadariau nei vieno kadro, kuris man patiktu. Tačiau, kaip sakoma, pagavau kablį.

Per tą laiką kol nefotografavau, technologijose įvyko toks lūžis, kaip nuo „Nokia 3310“ iki „iPhone“, todėl net ir turint didelę patirtį teko nemažai mokintis. Raumenys per naktį neužauga, bet man labai patinka tai, ką darau. Tai nėra darbas, o greičiau jau mano gyvenimo būdas“

Nuo mažens kurianti J. Anusauskienė prisipažįsta, jog dienų kai mūzos neaplanko, jos gyvenime tiesiog nebūna. Žinoma, kartais norisi nieko neveikti. „Taip ir leidžiu sau elgtis. Man nereikia sau įrodinėti, kas aš esu“, – sako fotografė.

Juokaudama ji sako, kad stengiasi gyventi pozityviai, jai svarbu ką valgo ir su kuo bendrauja, rūpinasi savo išvaizda ir sveikata, nes turi planų gyventi iki 150 metų. „Aš paskaičiavau, kad man tiek reikia tam, jog spėčiau įgyvendinti bent dalį savo idėjų. Ne mažiau. Galva pilna sumanymų, o jiems reikia laiko“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (201)