„Gyvenau daug kur, tiek Didžiojoje Britanijoje, Airijoje, Švedijoje, Graikijoje, tiek Amerikoje. Aplankiau daugelį pasaulio didžiųjų miestų, tačiau namų ilgesys vistiek sugražino ten, kur esu dabar. Pastebėjau, kad dėl pasaulinio mobilumo, visus darbus galiu atlikti ir būdamas čia, Marijampolėje. Man čia viskas miela ir patinka. Galbūt dėl to, kad šiame mieste prabėgo visa mano vaikystė, paauglystė“, – sako atlikėjas.

„Baigus anglų kalbos studijas tuometiniame Vilniaus pedagoginiame universitete buvo periodas, kuomet norėjau emigruoti, pabėgti kuo toliau nuo Lietuvos, užsidirbti savo milijoną. Tuo labiau laisvai kalbėjau angliškai. Visur, kur nuvykdavau, neturėjau problemų pilnavertiškai integruotis į bendruomenę. Ilgesio namams ar Lietuvai nejaučiau. Bėgant metams viskas keitėsi. Norėjosi bent trumpam grįžti ten, kur šaknys, pamatyti šeimą, draugus. Užsienio didmiesčių šurmulį vis dažniau keitė gimtojo miesto ramybė.

Marijampolė – puiki vieta savirealizacijai. Stengiuosi šiam miestui atiduoti kuo daugiau savęs. Dirbu miesto bibliotekoje, mokau vaikus kurti ir įrašyti muziką, supažindinu su muzikos instrumentais, organizuojame įvairius edukacinius projektus. Taip pat dėstau Marijampolės kolegijoje, turiu garso įrašų studiją, įrašinėju dainas, groju vestuvėse. Veiklos tikrai užtenka. Tiesiog darau tai, kas teikia džiaugsmo ir pilnavertiškumo ne vien man, bet ir kitiems“, – šypsosi vaikinas.

Ramybę surado medituodamas

„Iki tol, kol pradėjau domėtis meditacija, nuolat jaučiau vidinį konfliktą tarp noro blizgėti ir paprastumo. Daug metų praėjo nuo to, kol galutinai išgryninau tai, ko noriu. Patikėkite, dabar į mane supantį pasaulį žiūriu visai kitomis akimis. „Mersus“ ir blizgučius iškeičiau į dvasinius dalykus.

Galbūt dėl to mažai rodausi ir televizijoje. Sustiprėjau kaip asmenybė. Visada svajojau susikurti sau erdvę gamtoje, kurioje būtų gera tiesiog būti ir jausti, kad esi, medituoti. Ir man tai pavyko. Dabar savo sodyboje atsipalaiduoju, medituoju, padedu žmonėms, kuriems sunku psichologiškai, gydau, padrąsinu, duodu patarimų. Dingo poreikis materialiems dalykams. Fizinius poreikius patenkinu tik tiek, kiek reikia“, – atvirauja Vilius.

Rašys knygą

„Žinoma, yra daugelis dalykų, kurių gyvenime dar nepadariau. Vienas jų - parašyti knygą apie savo sėkmes ir nesėkmes, kad kiti galėtų pasimokyti iš svetimų klaidų, teisingų sprendimų, patirties, nes mano gyvenime tikrai buvo visko. Taip pat apie išskirtinius nuotykius, kuriuos patyriau keliaudamas po pasaulį, apie savęs paieškas. Apie kontrastą gyvenant prabangiuose viešbučiuose ir neramų miegą tiesiog lauke ant suoliuko.

Esu buvęs tokiose vietose, kuriose retas lietuvis yra lankęsis. Pavyzdžiui Fox4 kanalas Amerikoje. Taip pat forte McHenry, kur vaidinau kartu su amerikiečiais. Šiame forte buvo sukurti žodžiai Amerikos himnui. Teko užtaisyti ir pašaudyti iš pačios didžiausios patrankos forte, lankytojams pagriežti smuiku, laisvai eiti į tokias vietas, kuriose patiems eiliniams amerikiečiams patekti būtų neįmanoma. Ir galiausiai, pačioje forto teritorijoje, persirengus tų laikų amerikiečių kareiviu, prisėsti, mėgaujantis konjaku surūkyti cigarą, žvelgiant į prieplauką ir bandant įsivaizduoti mūšius kurie čia yra vykę“, – pasakoja marijampolietis.

Dovanoja dainą Marijampolei

2018-aisiais Marijampolė - kultūros sostinė. „Būtent šia proga nusprendžiau sukurti ir padovanoti dainą savo miestui, visiems marijampoliečiams ir neabejingiems šiai gražiai ir jaukiai Sūduvos sostinei. Mano nuomone, šventas reikalas dovanoti tai, ką gali geriausia, vietai ir žmonėms, kurie padėjo vystytis man, kaip asmenybei. Idėją įgyvendinti padėjo draugai: atlikėja Rugilė Lingytė, garso režisierius Edvinas Gurevičius ir gitaristas Dainius Gudonis. Kodėl „Saulės miestas“? Todėl, kad visuomet gera grįžti ten, kur širdy šviečia saulė. Jums visiems taip pat linkiu atrasti savąjį saulės miestą“, – sako atlikėjas Vilius Krivickas.

Vilius Krivickas „Saulės miestas“:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)