Nemanau, kad naujas alkoholio ribojimo įstatymas sutramdys alkoholikus, išvis nemanau, kad valdžiai reikėtų koncentruoti dėmesį ties alkoholio vartojimu, kurio statistiką pakelia mažėjantis Lietuvos gyventojų skaičius ir Lietuvoje liekantys vyresnio amžiaus žmonės, kurie, neslėpkime, mėgsta pavartoti alkoholį. Anaiptol – reikėtų visas pajėgas mesti tam, kad išlaikytume jaunus žmones Lietuvoje, kad pritrauktume juos sugrįžti iš užsienio. O su tokiais įstatymais ir apribojimais, manau, Lietuva neatrodo tokia patraukli ir užsienio turistams, jauniems žmonėms, keliaujantiems pamatyti dar nematyto krašto, pasilinksminti.

Mano nuomone, per ateinančius metus sudarysime ganėtinai griežtos ir gyventojus po padu laikančios valstybės įvaizdį.

Dar praeitais metais Andrius Užkalnis rašė, kad Lietuva turėtų būti atviriausia pasaulio šalis. Ir labai teisingai rašė. Vietoj alkoholio ribojimų reikėtų išvis leisti prekiauti alkoholiu visą parą. Vietoj baudžiamosios atsakomybės už marichuanos laikymą reikėtų ją legalizuoti rekreaciniais tikslais (visgi kenkia mažiau nei cigaretės).

Na, ir, žinoma, smulkius verslininkus smaugiantys mokesčiai...

Manau, šioje vietoje statistika turėtų būti labai netiksli. Kiek teko susidurti su nuosavą verslą turinčiais asmenimis, valstybei visi nurodo gaunantys minimalius atlyginis, kai reali situacija skiriasi kelis kartus, juk kitu atveju nebūtų įmanoma oriai gyventi.

Back to my point. Su naujais draudimais ir apribojimais pasidarysime tik dar labiau nepatrauklūs ne tik Lietuvos gyventojams, bet ir šalies svečiams. Kam jaunam lietuviui likti mažoje šalyje su daugybe ribojimų ir draudimų plius apgailėtinais atlyginimais, kai per kelias valandas gali atsidurti svajonių šalyje su dideliais atlyginimais ir be kvailų įstatymų.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.