21 tinklas žuvims gaudyti – tokį vaizdą išvydo šalia Neries upės kranto esančioje sodyboje apsilankę pareigūnai. Rėvos kaime, Vilniaus rajone, gyvenantis sodybos savininkas visą savo arsenalą laikė ūkiniame pastate. Iš viso jame „slėpėsi“ 21 ne mėgėjų žvejybos įrankis – 13 kaproninės medžiagos statomųjų žiauninių tinklų ir 8 valinės medžiagos statomieji žiauniniai tinklai. Bendras tinklų ilgis sudaro daugiau kaip 300 m.

Rėvos kaimo gyventojo sodyboje rastas 21 tinklinis žūklės įrankis

Sodybos šeimininkas aplinkosaugininkams aiškino, kad visus šiuos tinklinius įrankius neva užkabino Neries upėje žvejodamas blizge ir norėjo jais atsikratyti, bet pats tinklais esą nežvejojo. Toks pasiteisinimas pareigūnų neįtikino, už neteisėtą ne mėgėjų žvejybos įrankių laikymą pažeidėjui surašytas administracinio nusižengimo protokolas, iš jo paimti neteisėti tinkliniai įrankiai. Vyrui gresia administracinė bauda nuo 60 iki 200 Eur su tinklų konfiskavimu.

Pagal Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių reikalavimus draudžiama iš vandens išimti ne mėgėjų žvejybos įrankius, o pastebėjus neteisėtus įrankius vandens telkiniuose prašoma nedelsiant apie tai pranešti aplinkosaugininkams arba bendruoju pagalbos telefonu 112.