Ericos ir Jurgio Didžiulio šeimoje auga trys vaikai. Mažiausiajai dukrelei Gaiai Mariai dar nėra nė metukų, tačiau vyresnieji sūnūs jau ūgtelėję – vienam aštuoneri, o kitam – dešimt.

„Kaip paaiškinti vaikams, kas yra lytinė orientacija? Tai visiškai paprasta, – įsitikinusi Erica. – Kodėl? Nes vaikai dar nejaučia jokių suvaržymų.“

„Taigi, visų pirma, reikia pasakyti, kad vyras moterį pamilti gali lygiai taip pat, kaip ir vyras vyrą arba moteris moterį, be to, pasitaiko, kad vyrui patrauklūs gali būti tiek vyrai, tiek moterys. Kodėl? Nes meilei neegzistuoja taisyklės – tai tam tikra iš sielos ir širdies sklindanti ypatinga, šventa energija, su kuria elgtis reikia labai atsakingai, nes ji labai galinga. Vis dėlto pats svarbiausias dalykas – gerbti žmones ir jų nežeisti, – feisbuke rašė Erica ir pasidalijo savo patirtimi. – Ką vaikai atsakė? „O, nė nežinojom, kad vyras gali susituokti su vyru. Dabar aišku.“ Vaikams neseniai suėjo 8 ir 10 metų.“

Erica atskleidė, jog šeimoje kalbama ir apie kitus jautrius dalykus. „Prieš keletą metų kalbėjomės apie jų kūnus ir lytinius organus. Paaiškinau, kad juos liesti gali tik jie patys, o jei kokį nors susidomėjimą pademonstruos koks nors suaugusysis, apie tai privalome tuojau pat sužinoti mes. Nesvarbu, kas būtų buvęs tas žmogus. Net jei jis būtų mūsų draugas ar giminaitis. Net jei būtų kuo nors grasinęs. Nesvarbu, kuo. Apie tai būtina pasakyti, – įsitikinusi Erica. – Žinoma, kalbėjomės ir sekso temomis, apie abipusį susitarimą, pastojimą, kontracepciją ir masturbaciją. Kodėl? Nes noriu, kad tiesą jie išgirstų iš mūsų, užuot klausęsi kokių nors nesąmonių mokykloje.“

E. Jennings nuomone, su vaikais būtina kalbėtis apie viską: „Turime apsaugoti savo vaikus ir vienintelis būdas tai padaryti – kalbėtis, nuolatos vesti atvirą dialogą. Jie tikisi iš mūsų patarimų, todėl turi žinoti, kad gali apie viską pasikalbėti. Taigi, kai kas nors tiesioginiame televizijos eteryje prisipažįsta, kad yra biseksualus, o jie paklausia, ką tai reiškia, tereikia paprasčiausiai atsakyti, kad tai žmogus, galintis įsimylėti ir vyrą, ir moterį. Juk toks paaiškinimas visiškai nesudėtingas“.

DELFI primena, jog „Lietuvos balso“ dalyvis Gražvydas apie savo seksualinę orientaciją prisipažino projekto rengėjų išplatintame spaudos pranešime. „Nežinau ar tai taps mano padaryta klaida, ar taip bus tik geriau. Galvojau ilgai, kada tai pasakyti – ar projekte ar jam pasibaigus. Tačiau supratau, kad finale, noriu, jog žmonės palaikytų būtent mane, o ne tą, kuriuo bandžiau būti“, – kalbėjo Gražvydas.

Dar visai neseniai jis atviravo ir apie skyrybas su mergina, tačiau spaudos pranešime kalbėjo atvirai: „Taip, aš gėjus. Ir kvailai nesijaučiu, tai atskleisdamas. Pagaliau apsisprendžiau tvirtai – man atsibodo meluoti ir slėpti. Nežinau, kaip reaguos mano šeima ar kiti. Manau, kad atkris žmonių, kurie norės su manim toliau bendrauti. O gal atsiras tokių, kurie kaip tik norės mane palaikyti dar labiau“.

Apie savo seksualinę orientaciją Gražvydas prabilo ir prieš pasirodymą tiesioginiame eteryje. Tiesa, tiesioginiame eteryje jis sakė esantis biseksualus.

Atvirai apie save prieš finalą kalbėjęs Gražvydas pelnė trečiąją vietą. Projekto laurus pelnė Monika Marija Paulauskaitė.

„Lietuvos balso“ akimirkos:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)