Kvala Lumpuro oro uostas – vienas svarbiausių visoje Pietryčių Azijoje, iš jo pigu ir patogu skristi į bet kurį kitą Azijos kraštą.

„Atvykus į Kvala Lumpūrą tikrai reikia saugotis taksi vairuotojų, kurie būtinai stengsis jus apgauti, galbūt netgi atsisakys jus vežti, todėl siūlau naudotis programėlėmis oro uostuose ar gatvėje, kur lengvai galima pasigauti belaidį internetą ir labai paprasta išsikviesti tą taksi“, – rekomenduoja kelionių ekspertas Justinas Albertynas.

Čia tiesiog privaloma pamatyti betonines Kvala Lumpūro džiungles ir jų simbolį, garsiuosius Petrono bokštus dvynius, kuriais daugybę kartų grožėjomės žiūrėdami Holivudo filmus.

Šalia esančio įspūdingo pastato knibždėte knibžda būriai žmonių ir ne tik dėl to, kad viename aukščiausių pasaulio bokštų įsikūrusios koncertų salės ir daugybė garsiausių pasaulio kompanijų biurų.

Viename iš prekybos centrų orą gaivina kondicionieriai, o tai mieste, kur termometras tarsi užstrigęs rodo 40 laipsnių, yra tikras išsigelbėjimas. Čia gali ne tik apsipirkti, paragauti įvairiausių kraštų patiekalų, bet ir pakilti į viršų ir pamatyti visą Kvala Lumpūro didybę.

Šis malonumas vienam žmogui kainuoja 16 eurų, apie kuriuos pamiršti vos tik stiklinis liftas pradeda kilti.

452 metrų aukščio pastatas iškilo 1998 metais ir šešerius metus buvo aukščiausias pasaulyje, nors šį titulą iš dvynių paveržė kiti kaimyninių šalių stikliniai gigantai, Petronas taip ir liko Malaizijos veržlumo bei inovatyvumo simboliu.

Žvelgiant iš viršaus Kvala Lumpūras gniaužia kvapą. 8 mln. gyventojų turintis miestas net per didžiausius karščius verda tarsi skruzdėlynas.

„Jis tikrai yra didžiulis katilas, kuriame gyvena daug žmonių – chaotiškas eismas, kai kur pėstiesiems nėra takų, neveikia šviesoforai, yra įvairaus maisto, prabangių prekybos centrų. Kiekvienas čia gali atrasti, ko nori“, – įsitikinęs J. Albertynas.

Malaizija – musulmoniškas kraštas, kurio gyventojai čia laikosi musulmoniškų tradicijų, tačiau iš atvykėlių neįmanomų dalykų jie tikrai nereikalauja.