Šios savaitės pradžioje vykusiame retame abiejų Korėjų susitikime Pchenjanas patvirtino, kad siųs savo delegaciją į vasario pradžioje Pietų Korėjoje prasidėsiančias olimpines žaidynes. Tai – gana netikėtas žingsnis, nes pastaruoju metu tarp šalių tvyrojo įtampa dėl Šiaurės Korėjos branduolinių ginklų programos.

Seulo ministerija sakė, kad atrodo, kad, prieš pradėdama planuoti savo atletų ir sirgalių dalyvavimą žaidynėse, Šiaurės Korėja nori aptarti minėtų atlikėjų kelionės į kaimyninę šalį detales.

„Vyriausybė informavo Šiaurės Korėją, kad sausio 15 dieną mūsų delegacija atvyks į Panmundžomą“, – apie planuojamą susitikimą rašoma Suvienijimo ministerijos išplatintame pareiškime.

Apie naujas derybas pranešta praėjus dienai po to, kai Pietų Korėjos sporto viceministras Roh Tae-Kangas informavo, kad per antradienį vykusias aukšto lygmens dvišales derybas Seulas pasiūlė Pchenjanui žaidynių atidarymo ceremonijoje žygiuoti kartu ir suformuoti bendrą moterų ledo ritulio komandą. Ką į tai atsakė Pchenjanas, neskelbiama.