Londone viešint reguliariojo sezono rungtynes ten žaidusiems Filadelfijos „76ers“ ir Bostono „Celtics“ klubams, tinklalapis DELFI aiškinosi, ką šių komandų atstovai bei kartu su jais atvykę žinomi žmonės mano apie Ballų sprendimą keltis rungtyniauti į Prienus.

Nors NBA komisaras Adamas Silveris oficialioje spaudos konferencijoje sulaukęs klausimo apie Ballus suabejojo, ar Lietuva yra tinkama vieta jaunuoliams pradėti profesionalų karjeras, lygos krepšininkai tokie skeptiški nebuvo bei įžvelgė daug pozityvių dalykų.

„Manau, kad LaMelo ir LiAngelo yra labai kieti vaikinai. Tai puiki galimybė jiems abiems. Jie siekia įrodyti savo ir eina kitu keliu, nei visi kiti. Linkiu Lietuvoje jiems viso ko geriausio“, – sakė Filadelfijos „76ers“ gynėjas Justinas Andersonas, kuriam antrino bendraklubis Jerrydas Baylessas.

Jerrydas Baylessas ir Trevoras Bookeris

„Palaikau tuos vyrukus. Jeigu jie norėjo daryti kitaip negu visi ir pradėti karjeras Lietuvoje, kodėl gi kažkam tai turėtų nepatikti? Jei jie nori eiti tokiu keliu, jie mano, kad jis yra teisingas. Linkiu, kad taip ir būtų“, – tinklalapiui DELFI kalbėjo J. Baylessas.

„Manau, kad Ballai žaisdami Lietuvoje nepražus. Ten jie įgis pasitikėjimo savimi ir daug vertingos patirties, kuri pravers jiems sugrįžus į JAV. Tikiu, kad jiems viskas bus gerai“, – teigė Bostono „Celtics“ puolėjas Guerschonas Yabusele.

„Ballų šeima kuria didelę istoriją. Bus labai įdomu pamatyti, ar jie tikrai gaus Lietuvoje kažkokios naudos. Taip, rungtyniauti prieš didelius vyrukus yra naudinga, bet gali būti, kad tai daryti jiems dar per anksti“, – dėstė buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjas Aaronas Baynesas.

Kiti krepšininkai kalbėdami apie brolių Ballų karjeros startą Lietuvoje labiau išskiria jų tėvą LaVarą. „76ers“ puolėjas Trevoras Bookeris ir „Celtics“ aukštaūgis Marcusas Morrisas džiaugiasi, kad Lietuva padeda skandalingajam tėtušiui išlikti nuolat apkalbamu žmogumi.

„LaVaras yra realybės šou asmenybė. Jam labai pasisekė, kad lietuviai leidžia daryti tokį šou savo šalyje. Jis yra linksmintojas, pats esu toks todėl semiuosi iš jo patirties. LaVaro vaikų žaidimas Lietuvoje yra geras verslo ėjimas.

LaVaras drąsiais sprendimais vysto savo verslą. Jei tai jam yra leidžiama, kodėl gi to nedaryti? Manau, kad tai gerai visai šeimai. Nors nežinau, ką ką mąsto vaikai, tikiuosi, kad jie turi savo nuomones ir jų yra klausomasi“, – kalbėjo T. Bookeris.

Celtics žaidėjai

„LaVarą stebėti yra linksma. Jis juokingas vyrukas. Labai gerai, kad jis nori suteikti krepšiniui kažką naujo“, – sakė M. Morrisas.

Skandalingųjų Ballų krepšiniui suteikiamą naudą įžvelgia ir Bostono klubo legenda Robertas Parishas. Keturiskart NBA čempionas tikina, kad Lietuva turi džiaugtis galėdama pasinaudoti šios ypatingos šeimos viešnage bei gautu dėmesiu.

„Man patinka LaVaras. Jis rodo daug meilės ir palaikymo savo vaikams. Tai yra svarbu. Šis Ballų nuotykis yra gerai ir Lietuvai, ir visam krepšiniui. Lietuva gauna daug viešumo, o pozityvus viešumas visada yra geras dalykas“, – tinklalapiui DELFI sakė R. Parishas.

Itin akylai Ballų žygius „Vytauto“ klube seka ilgametis NBA žaidėjas Andre Milleris. Denveryje kartu su Linu Kleiza rungtyniavęs įžaidėjas visą filmo scenarijaus vertą istoriją Prienuose vertina tik pozityviai ir nekantriai iš Lietuvos laukia naujos informacijos apie brolių pasirodymus.

„Tai, kad Ballai išvyko rungtyniauti į Lietuvą, yra labai naudinga krepšiniui. Tai kažkas naujo, priverčiančio domėtis krepšiniu daugiau žmonių. Tai gerai ir pačiai Lietuvai, nes į ją atkreipta daug dėmesio. Tai gerai ir berniukams, kurie kaupia nuostabią patirtį.

Reziumuojant, tai naudinga visiems. Nežinau, kas tų vaikinų laukia ateityje. LaMelo tikrai yra talentingas, bet LiAngelo aukšto kalibro žaidėju ko gero netaps. Bet kokiu atveju, vaikams reikia džiaugtis, nes tėvo sprendimai jiems suteikia gerus šansus ir žinomumą.

LaVaras yra šou verslo ryklys, puikiai atliekantis savo darbą. Nesvarbu, kad daug žmonių jo nemėgsta, dėl to jis tampa tik dar sėkmingesniu“, – dėstė A. Milleris.

Lietuvoje Ballų efektas krepšinio populiarumui išties yra daugiau nei akivaizdus. Debiutinėse brolių rungtynėse Prienuose miesto kultūros ir sporto centras buvo sausakimšas, o jų debiuto „Betsafe-LKL“ dėka rekordinį šiam čempionatui skaičių žmonių į savo areną pritraukė ir Panevėžio „Lietkabelis“.