Prieš mirtį ji parašė laišką ir paprašė, kad jos artimieji pasidalintų šiuo tekstu jos feisbuko paskyroje, kai ji jau bus mirusi. H. Butcher laiške dalinasi jautriais išgyvenimais, mintimis apie artėjančią mirtį, nors tiek daug dalykų, apie kuriuos ji svajojo ir kuriuos planavo įvykdyti, taip ir liks neįgyvendinti.

„Keista suvokti ir susitaikyti su faktu, kad mirtis neišvengiamai artėja tau būnant vos 26-erių, - rašo ji. – Tai tėra vienas iš tų dalykų, kuriuos tenka ignoruoti. Dienos eina, tu tikiesi, kad jų bus dar, kol įvyksta nenumatyti dalykai. Štai toks tas gyvenimas. Jis trapus, labai vertingas ir nenuspėjamas, kiekviena diena yra dovana, ne savaime suprantamas dalykas. Dabar man 27-eri ir aš nenoriu iškeliauti.“ Pasidalinusi svajonėmis apie tai, kaip ji gyventų, jei įveiktų ligą, H. Butcher nusprendė duoti patarimą tiems, kurių gyvenimas tęsis.

Vos per kelias dienas šiuo anapilin iškeliavusios merginos laišku pasidalinta beveik 8 tūkst. kartų ir sulaukta per 10 tūkst. interneto vartotojų reakcijų. Prieš mirtį jauna moteris visiems priminė, kad neverta jaudintis dėl gyvenimo smulkmenų, kurios tampa visiškai nebereikšmingos, kai atsiduriama mirties patale. „Galbūt šiandien strigote transporto kamštyje, galbūt neišsimiegojote, nes jus prižadino mieli jūsų vaikučiai, o gal kirpėja per daug patrumpino plaukus. Dar gali būti, kad susigadinote manikiūrą, jūsų krūtys per mažos, turite celiulito ar erzina atsikišęs pilvukas. Visa tai nesvarbu. Prisiekiu, jūs apie šiuos dalykus negalvosite, kai ateis laikas iškeliauti iš šio pasaulio. Stebiu, kaip mano kūnas nyksta, ir visiškai nieko negaliu padaryti. Trokštu tik vieno dalyko: sulaukti dar vieno gimtadienio, Kalėdų su šeima, bent dar vieną dieną praleisti su savo antrąja puse ir šunimi. Bent vieną dieną.“ – rašo ji.

Dar mirštanti moteris patarė atidžiau elgtis su pinigais, juos leisti tam, kad kiti būtų laimingi, o ne pirkti viską sau. „Keistas dalykas leisti pinigus gyvenimo pabaigoje, kai miršti. Tai nėra tas laikas, kai kur nors nueini, nusiperki materialių dalykų, pavyzdžiui, naują suknelę. Tenka suvokti, kaip kvaila manyti, kad verta tiek daug pinigų išleisti naujiems drabužiams ir kitiems daiktams. Užuot nusipirkę naują suknelę, grožio priemonę ar papuošalą nupirkite ką nors draugui, nusiveskite jį pavalgyti, dar geriau – pagaminkite šį tą skanaus patys. Nupirkite artimajam gėlę, padovanokite masažą ar žvakę, pasakykite, kad mylite.“

Vėlavimas – tai dalykas, erzinantis daugumą žmonių. Anot H. Butcher, vėluodami rodome nepagarbą asmeniui, kuriam tenka laukti, eikvojame žmogaus laiką, kuris yra ribotas. „Vertinkite kitų žmonių laiką. Neverskite jų laukti, nes nesugebate atvykti laiku. Susiruoškite anksčiau, jei esate tokio tipo žmogus, gerbkite draugus, kurie nori dalintis savo laiku su jumis. Patikėkite, toks elgesys vertas pagarbos.“ – toliau patarimus dalino ji. Dar jauna moteris teigė suvokusi, kad gyvenimo akimirkų perkėlimas į socialinius tinklus sumenkina patiriamus įspūdžius. „Pamėginkite tiesiog mėgautis akimirkomis užuot jas fiksavę telefono ekrane. Gyvenimas nėra skirtas ekranui ar tobulai nuotraukai – mėgaukitės akimirka, žmonės! Nustokite fiksuoti viską kitiems.“ – išmintingus dalykus rašė H. Butcher.

Galiausiai ji akcentavo svarbiausią dalyką. Donorų paaukotas kraujas suteikė jai galimybę nugyventi vienus papildomus metus, todėl ji visus paragino reguliariai tapti kraujo donorais. „Kraujo donorystė padėjo išsaugoti mano gyvybę vienus papildomus metus, už kuriuos būsiu amžinai dėkinga, nes galėjau juos praleisti čia, Žemėje, su savo šeima, draugais ir šunimi. Per šiuos metus patyriau nuostabių gyvenimo akimirkų.“ – patikino ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)