Nors tarnavimas žmonių gerovei skambėjo ministro priesaikoje tai, ką jis padarė su vaiko pinigais kaip tik yra tėvų, Lietuvos piliečių, padėties bloginimas.

Jo dėka gavau vargą „atstovėti“ eilę seniūnijoje, prieš tai beviltiškai bandžiusi prisijungti internetu. Bet blogiausia ne tai.

Blogiausia, kad ministras nesitikėjo tokio varganai gyvenančių žmonių antplūdžio. Gal net nežinojo, kad šitiekai tėvų 30 eurų yra dideli pinigai. Jis tikrai turėtų paklausyti savęs iš šono, kai moko mus neskubėti, pateikti prašymą nors ir metų pabaigoje, nes pinigai bus išmokėti atgaline tvarka.

Gal jo privilegijuotame pasaulyje ir galima neskaičiuoti gaunamų tūkstančių, bet ne mūsų varganame pasaulėlyje. Mums niekas nieko neduoda į skolą. Mūsų atlyginimai sumažėjo dėl panaikinto papildomo neapmokestinamo pajamų dydžio ir negalime sau leisti laukti.

Kai socialinės apsaugos ministru buvo paskirtas Kukuraitis, džiaugiausi. Tikintis, vargo matęs žmogus, daugiavaikis tėvas. Sakiau sau, pagaliau tas, kuris supras, atjaus, užstos. Kuris žinos, ką reiškia gyventi neturte ir supras tokius kaip mes. Bet gal to neturto net nebuvo. Gal jam apsuko galvą ministro kėdė.

Juk sakoma, kad tikrąjį žmogų atskleidžia išbandymas valdžia ar pinigais.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos komentaras:

„Kad yra priešingai – džiaugiamės kiekvienu euru, kurį gauna bet kuris Lietuvos vaikas“, – sako ministras Linas Kukuraitis.

Ministras Linas Kukuraitis tikrai supranta Lietuvos žmonių padėtį, o ypač – vaikų. Lietuvoje kas trečias vaikas gyvena ties skurdo riba, tad viena iš pagrindinių priežasčių mokėti visiems šalies vaikams vaiko pinigus ir buvo labai ryškus situacijos supratimas, tyrimas ir adekvačiai efektyvus jos vertinimas.

Pinigų tikrai nereikės laukti iki metų galo, jie bus pervesti kaip įmanoma greičiau nuo tos datos, kai tik tėveliai užsiregistruos. Sistemos pralaidumas padidintas maksimaliai, ji veikia. Ministras kviečia pildyti prašymą ir yra įsitikinęs, kad trikdžių vaiko pinigams gauti nebėra.

Maža to, vaiko pinigai bus ne tik mokami vaikams iki pilnametystės arba net 21 metų, jei jie mokysis bendrojo ugdymo mokyklose, bet ir kasmet didinami. Tai taip pat rodo ryžtingą ministro nusiteikimą gerinti šeimos klimatą ir kaip galima labiau padėti jai išgyventi finansiškai.