4 porcijoms reikės:

  • 520 g tamsių konservuotų pupelių
  • 500 g jautienos faršo
  • 420 g konservuotų pomidorų (be odelių)
  • 0,5 vidutinio dydžio svogūno
  • 500 ml vandens (arba jautienos sultinio)
  • 125 ml trintų konservuotų pomidorų (be odelių ir sėklyčių)
  • 0,5 žalios paprikos
  • 1 šviežio jelapeno pipiro
  • 2 skiltelių česnako
  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 3 arb. š. raudonosios paprikos miltelių
  • 1 arb. š. kumino miltelių
  • 1 arb. š. džiovinto raudonėlio
  • 1 arb. š. čili miltelių
  • 1 arb. š. svogūno miltelių
  • druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Nulupame svogūną ir česnakus, supjaustome ypač smulkiai.
  2. Iš paprikos ir jelapeno pipiro išimame sėklytes, supjaustome labai smulkiai.
  3. Puode, kuriame gaminsite troškinį, įkaitiname 3 valg. š. alyvuogių aliejaus ant vidutinės ugnies. Suberiame česnakus ir svogūną, pakepiname kelias minutes.
  4. Tada suberiame papriką ir jelapeno pipirą. Kepiname apie 4–5 min., kol daržovės šiek tiek suminkštėja.
  5. Suberiame visus prieskonius ir išmaišome, pakepiname apie 1 min.
  6. Į daržoves supilame supjaustytus konservuotus pomidorus, konservuotus trintus pomidorus ir vandenį. Verdame 30 min., vis pamaišydami.
  7. Keptuvėje ant vidutinės aukštesnės ugnies įkaitiname šlakelį aliejaus, sudedame faršą ir kepiname, kol faršas gražiai apskrunda, nuolat maišome ir sutriname, kad būtų tik smulkūs gabalėliai. Pagardiname druska ir pipirais.
  8. Kai faršas iškepa, nupilame riebalus ir sudedame į troškinį kartu su pupelėmis.
  9. Troškiname dar 40 min. ant silpnesnės ugnies, vis pamaišome.
  10. Pabaigoje pagardiname druska ir pipirais pagal skonį. Troškinį galite patiekti su grietine ir skrebučiu.