Iki šios nakties geriausią namų rungtynių pergalių ir pralaimėjimų santykį turėję „Raptors“ kiek paradoksaliai savąją areną pasiekė daug vėliau, nei Majamio krepšininkai. Praėjusią naktį pratęsimą Brukline žaidę Toronto atstovai didžiausiame Kanados mieste nusileido tik ketvirtą valandą ryto, o „Heat“ į „Air Canada Centre“ areną atvyko jau pirmadienio vakarą.

Ankstyva aklimatizacija nepadėjo svečiams užtikrintai sužaisti susitikimo pradžios – Eriko Spoelstros auklėtiniai prametė pirmuosius septynis metimus, tačiau be Kyle'o Lowry rungtyniavę šeimininkai nesugebėjo pasinaudoti ankstyva varžovų duobe.

Ryškesnį pranašumą „Heat“ įgavo antrame ketvirtyje, kuriame sužibėjo 12 taškų pelnęs Europos čempionas Goranas Dragičius bei puikiai dėl kamuolių kovojęs vidurio puolėjų duetas – Hassanas Whiteside'as ir lygos naujokas Bamas Adebayo.

Išvardintoji trijulė šiąnakt kartu po lentomis laimėjo net 42 dvikovas, o viso 64 kamuolius atkovoję svečiai net 20 iš jų sugriebė po fiziškai išvargintų „Raptors“ krepšiu.

Artėjant trečio kėlinio viduriui Toronto ekipa prarado ir dar vieną iš rezultatyviausių komandos žaidėjų. Ties baudos aikštelės kampu „Raptors“ atakos metu susistumdė Serge'as Ibaka ir 2014-16 metais Kanados klubui atstovavęs Jamesas Johnsonas. Temperamentingi puolėjai netrukus paleido į darbą kumščius, o nuraminus aistras buvo diskvalifikuoti iš rungtynių.

Svarbių krepšininkų netekę šeimininkai bandė remtis rezultatyviausiu visų laikų savo klubo žaidėju DeMaru DeRozanu, tačiau pastarasis per pirmuosius tris kėlinius pataikė vos 6 iš 22 iš žaidimo atliktų metimų.

Akivaizdžiai pervargęs atakuojantis gynėjas valios pastangomis atkuto ketvirtame kėlinyje, kai inicijavo vienu metu dvylikos taškų skirtumu atsilikusių „Raptors“ spurtą 7:0 ir padėjo komandai po ilgos pertraukos persverti rezultatą savo naudai.

Dramatiškame mūšyje Toronto ekipos sirgalius sulaikyti kvapą privertė ir potenciali Delono Wrighto trauma. Starto penkete Lowry pakeitęs įžaidėjas bandydamas perimti kamuolį susižeidė petį ir paskutinę susitikimo minutę žaidė kamuojamas skausmo.

Būtent dešiniojo peties trauma šiame sezone privertė pastaruoju metu geriausią sportinę formą savo karjeroje demonstruojantį gynėją lapkričio-gruodžio mėnesiais praleisti dvylika rungtynių.

Kieta fizine kova pasižymėjusios dvikovos kulminacijai pradžią davė „Raptors“ į priekį išvedęs DeRozano dvitaškis susikūrus antrą šansą po netaiklaus savo paties metimo, tačiau paskutinėje rungtynių atakoje tašką padėjo Pascalio Siakamo ir O. G. Anunoby gynybą įveikęs Ellingtonas.

Kovą dėl atšokusių kamuolių tiesioginiams oponentams ryškiai pralaimėjęs Jonas Valančiūnas šiąnakt per 21 aikštėje praleistą minutę pasižymėjo 8 taškais (4/8 met., 0/1 trit.), atkovojo 3 kamuolius ir blokavo 2 varžovų metimus.

Nuaidėjus finalinei rungtynių sirenai aistros kurį laiką dar tvyrojo aikštėje – į emocionalų konfliktą įsivėlė rezultatyviausias rungtynių žaidėjais tapę Dragičius ir DeRozanas. Visgi komandų lyderius spėjo išskirti „Heat“ strategas Spoelstra ir „Air Canada Centre“ arenoje susirinkę žiūrovai neišvydo dar vienų muštynių.

„Raptors“: DeMaras DeRozanas 25 (10/29 met., 6 rez. perd.), Delonas Wrightas 13 (7 atk. kam.), Serge'as Ibaka 11 taškų.

„Heat“: Goranas Dragičius 24 (12 atk. kam.), Bamas Adebayo 16 (15 atk. kam., 5 blk.), Wayne'as Ellingtonas 15 (3/12 trit.), Hassanas Whiteside'as 13 taškų (15 atk. kam.).

Laisvą dieną turėsiantys „Raptors“ ketvirtadienį Toronte stos į dar vieną principinę dvikovą. Galimas Ibakos suspendavimas toli gražu nepalengvins Valančiūno ir komandos draugų dvikovos su LeBrono Jameso vedamais Klivlando „Cavaliers“.

Savo ruožtu penktą pergalę iš eilės iškovoję „Heat“ artėjančią naktį svečiuose egzaminuos Domantą Sabonį ir Indianos „Pacers“ ekipą.