– Eglija, pastaruoju metu apie jus girdime mažai. Kokiomis nuotaikomis ir planais gyvenate?

– Gyvenu gana uždarą gyvenimą. Esu pasinėrusi į kūrybą. Lietuvoje, kai buvau matoma ir žinoma, gyvenau visiškai kitaip. Nors ir ten užsiėmiau kūryba, išleidau dainų albumą, sukūriau koncertinę programą su burleskos elementais. Man patiko koncertuoti ir važinėti po Lietuvą.

Tuomet dar Lietuvoje įkūriau kosmetikos ir parfumerijos kompaniją „Nymphe“, kūriau kvepalus, kosmetiką. Tačiau tik po to, kai prieš metus baigiau Grasso parfumerijos institutą Prancūzijoje, galiu save vadinti tikra parfumere. Kol kas tokį išsilavinimą iš Lietuvos turiu tik aš ir mano artima draugė, aromaterapeutė Jūratė Kukenienė. Kartu su ja rengiame parfumerijos keliones į Provansą.
Eglija Vaitkevičė

– Kaip atrodo jūsų įprasta gyvenimo diena?


– Kokie kvapai jūsų pačios mėgstamiausi? Ar dažnai keičiate kvepalus?

– Kvepalų aš nenaudoju. Man patinka švaraus kūno kvapas. Kvapiųjų esencijų aš prisikvėpuoju dirbdama. Kartais tenka uostyti labai stiprius ir ne kiekvienam paprastam žmogui priimtinus kvapus. Noriu pailsinti nosį ir pajausti aplinkos kvapą. Aš dažnai semiuosi įkvėpimo iš aplinkos kvapų. Kai einu į pasimatymą, taip pat nenaudoju kvepalų. Man svarbu pajausti tikrą žmogaus kvapą, jo subtilybes. Juk kūno feromonai persiduoda partneriui pasąmonėje. Nenoriu to užgožti dirbtinais stiprikliais. Be to, kvepalai gali nesąmoningai pranešti kitam žmogui visai ne ta žinutę.

Nors ir nesikvepinu, tačiau turiu daug kvepalų. Man patinka juos paimti į rankas, uostyti, pasimėgauti kompozicija ir padėti atgal į lentyną.

– Anksčiau šokote burleską ir puoselėjote itin seksualų įvaizdį. Tačiau pastaruoju metu atrodo, kad stengiatės atsiriboti nuo tokio įvaizdžio. Ar tiesa?

– Burleskos elementus naudojau savo koncertinėje programoje. Smagu buvo stebėti kaip mano reklamos dėka žodis burleska Lietuvoje tapo suprantamas. Nors ir sunkiai, bet vis tik jis skynėsi kelią į moterų širdį.

Vyrams labiau patinka šiuolaikinės bombshell įvaizdis, bet man jis nėra organiškas. Visada mėgau retro glamūrą, seną Holivudo stilių ir praeito amžiaus meną.

Seksualumas arba yra, arba nėra. Neįmanoma jo suvaidinti, nes tai iškart matoma. Specialiai nesistengiau būti seksuali. Mano toks moteriškas tipažas. Aš nepasikeičiau. Vis dar mėgstu makiažą, gražius retro drabužius ir šukuosenas. Tik šiuo metu nesu ant scenos.


– Koks tikrasis jūsų tikslas? Kokio gyvenimo siekiate sau?

– Būti laiminga. Daugiau jokių tikslų nėra. Mano laimė yra daryti tai, ką aš noriu, būti laisva ir nepriklausoma nuo nieko. Taip pat priimti pačiai sprendimus, atsakomybę. Tai pat aš esu laiminga kurdama, matydama kaip žydi gamta, klausydama gražios muzikos, galerijoje pastebėjusi nuostabų paveikslą, sutikusi gražų, nuoširdų ir talentingą žmogų ir, žinoma, kai mano vaikai sveiki ir jiems sekasi.

– Ar žinomumas, kurį buvote susikūrusi Lietuvoje, dabar gyvenime ir darbuose padeda ar kenkia?

– Mano žinomumas Lietuvoje neatsirado iš nieko. Nebuvau turtingo vyro priedas. Nekėliau skandalų, nenutekinau nuogų nuotraukų, bet pasiekiau tai savo darbu ir kūryba, tad žinomumas yra teigiama savybė. Netgi ir dabar imate iš manęs interviu tik todėl, jos esu žinoma. O man tai padeda skleisti savo idėjas bei pristatyti savo produktus.
Eglija Vaitkevičė

– Sakoma, kad Didžiojoje Britanijoje labai paprasta sukurti verslą. Ar neplanuojate plėsti savo veiklų ir kurti didelio verslo?

– Aš noriu, kad mano kompanija augtų ir stiprėtų, didėtų jos paklausa ir apyvarta. Tam aš ir dirbu tiek metų, nenukreipdama kurso ir labai pasiaukojančiai atsiduodama parfumerijai.

– Kokie yra jūsų santykiai su dukromis? Ar panašūs jūsų pomėgiai?

– Mano dukros neseniai pasakė, jog neįsivaizduoja jei mūsų šeimoje nebūtų kūrybos, meno. Kultūrą, meną, klasikinę muziką skiepiju vaikams nuo mažens. Mano dukros dažnai lankosi Nacionalinėje paveikslų galerijoje, TATE muziejuje, eina į parodas ir renginius.

Namuose nustatyta klasikinės muzikos radijo programa. Tai mano vaikų pasirinkimas. Jauniausioji dukra yra menininkė. Ji tapo, kuria trumpo metro filmus. Yra laimėjusi apdovanojimų už kūrybą, nors jai tik 20 metų. Vyresnioji dukra baigė marketingą ir dabar pasuko į dizainą. Tad visa šeima yra kūrybinga ir mes suprantame viena kitos kūrybinius poreikius, padedame ir puoselėjame viena kitą.

– Kaip dažnai pastaruoju metu pavyksta aplankyti Lietuvą?

– Labai retai. Per pastaruosius ketverius metus čia buvau tik kelis kartus. Mano šeima ir draugai atvyksta pas mane. Nejaučiu nostalgijos, nesigręžioju į praeitį, nes esu dabartyje.

Gyvenu ten, kur noriu. Pati renkuosi. Man patinka Londonas dėl galimybių vystyti savo kūrybą ir didžiulio kultūros paveldo. Tačiau jei gyvenčiau Lietuvoje - tai tik Kaune, nes šis miestas turi savo charizmą, stilių, istoriją, žmones. Aš save labiau asocijuoju su Kaunu nei visa Lietuva.
Eglija Vaitkevičė

– Esate sakiusi, kad visada jaučiatės įsimylėjusi. Tačiau ar dabar turite širdies draugą?

– Žinoma. Esu įsimylėjusi. Myliu talentingus žmones. Nebūtinai jie mane pažįsta. Aš įsimyliu talentą arba charizmatišką asmenybę. Vidutinybėms aš neturiu laiko.Turiu savo kūrybą. Galiu tik patvirtinti, jog palaikau ryšius su labai charizmatiška asmenybe, kuri mane įkvepia. Nuolatiniams kasdieniniams buitiniams santykiams aš neturiu laiko. Mūsų gyvenimas per trumpas paskęsti buityje.

– Jei galėtumėte įgyvendinti vieną didžiausią savo troškimą jau šiandien. Kas tai būtų?

– Man nieko netrūksta. Troškimai yra neaiški vizija. Tik emocija. Aš gyvenu akimirka. Ši akimirka yra unikali.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (171)