L. Ballas tvirtino, kad kylančią „Lakers“ žvaigždę Lonzo turėtų treniruoti labiau patyręs strategas. Anot skandalingojo sporto pasaulio atstovo, L. Waltonas nekontroliuoja komandos, yra per jaunas ir neranda bendros kalbos su žaidėjais.

„Lakers“ treneris po pergalės prieš Atlantos „Hawks“ 132:113 (nutraukė 9 iš eilės pralaimėjimų seriją) sekmadienį tvirtino, kad LaVaro Ballo kritika jam nerūpi, tačiau į Ballų šeimos galvos komentarą jautriai sureagavo kitų NBA ekipų strategai.

Dalaso „Mavericks“ treneris Rickas Carlisle'as, einantis ir Nacionalinės krepšinio trenerių asociacijos prezidento pareigas, tvirtino, kad ESPN platformoje pasirodęs LaVaro Ballo komentaras apie L. Waltoną yra „gėda ir nereikalingas dėmesio blaškymas“.

„ESPN yra NBA partneris. Šios partnerystės vardan treneriai daug padeda – organizuoja pokalbius, duoda interviu ir visa kita. Mainais treneriai turėtų gauti visišką palaikymą. Viešinti nepagrįstą NBA žaidėjo tėvo nuomonę yra nuviliantis ir pasitikėjimą trinantis veiksmas. Luke'as Waltonas to nenusipelnė“, – teigė R. Carlisle'as.

Pats „Lakers“ strategas tikino, kad jam nerūpi Ballų tėvo nuomonė: „Manęs tai nejaudina. Man svarbiausia mano santykis su Lonzo. Kol ta nuomonė negadina mano ir Lonzo santykio, man ji visiškai nerūpi.“

Video: Luke Walton cracks joke about LaVar Ball when asked why he took Lonzo Ball out early in the 1st quarter... "His dad was talking sh*% so I took him out early>> https://t.co/fDMM5g7koM #Lakers #LakeShow #LavarBall #LonzoBall pic.twitter.com/JQPTstPDXm
— Shahan Ahmed (@shahanLA) January 8, 2018

L. Waltonas pasakojo, kad sulaukė kolegų palaikymo ir linkės paklausyti jų patarimo – nekreipti dėmesio į žaidėjų tėvų ir žmonių už organizacijos ribų pastabas.

Pats Lonzo Ballas taip pat rimtai nesureagavo į savo tėvo žodžius: „Jis visada kalbės tai, ką galvoja. Jis tikrai nepasikeis“.

LaVaras Ballas ESPN komentarą apie „Lakers“ trenerį davė būdamas Lietuvoje. Čia abu jaunesni jo sūnūs – 19-meris LiAngelo ir 16-metis LaMelo vieši nuo trečiadienio ir rengiasi žaisti už Prienų-Birštono „Vytauto“ komandą.

Negana to, LaVaras Ballas jau drąsiai prognozuoja, kad NBA žvaigždė LeBronas Jamesas paliks „Cavaliers“ ir apsivilks „Lakers“ aprangą: „Duokite komandai LeBroną ir Gelo. Ir tai yra pergalė“.

Niujorko „Knicks“ strategas Jeffas Hornacekas pamėgino nutildyti LaVarą Ballą ir kitus panašius į jį sakydamas, kad tokie žmonės nežino vidinių NBA virtuvės darbo sąlygų ir negali daryti jokių išvadų apie trenerio darbo procesą.

„Niekas iš jų neleidžia laiko kasdien su žaidėjais ir negali komentuoti apie komandą, atmosferą ir panašius dalykus, nes neturi bendro vaizdo. Tokių komentarų „iš išorės“ apskritai neturėtų būti“, – sakė J. Hornacekas.