„Interrail“ traukinių bilietai suteiks galimybę jų turintiems jauniems asmenims nevaržomai keliauti Europos geležinkelių tinklu ribotą laikotarpį, rašo lonelyplanet.com. Kitos transporto priemonės taps prieinamos tose ES šalyse narėse, kur „Interrail“ traukinių reisai nevykdomi, pavyzdžiui, Baltijos šalyse, Kipre ir Maltoje. Vienas iš šios idėjos įgyvendinimo iniciatorių Vokietijos atstovas EP Manfredas Weberis teigė, kad šio plano esmė – suteikti jaunimui galimybę atrasti Europos grožį ir įvairovę keliaujant tris savaites per dvejų metų periodą.

Nemokamą kelionių bilietą suteikti ketinama tik 18-mečiams ES šalių narių piliečiams ir tiems, kurie ES gyvena teisėtai. Europos traukinių tinklas yra greita, švari, punktuali ir nebrangi galimybė be didesnių vargų ir išlaidų pažinti Europos žemyną, patirti, ką reiškia kelionės naktiniais traukiniais iš Paryžiaus į Veneciją ar iš Amsterdamo į Kopenhagą, ir pasimėgauti atsiveriančiais vaizdais, keliaujant itin vaizdingais maršrutais.

Tuo tarpu „Lietuvos geležinkeliai“ svarsto galimybes prisijungti ne tik prie bendros „Interrail Pass“ sistemos, suteikiančios patogesnes keliavimo galimybes ES piliečiams, bet ir prie „Eurail” sistemos, kuri tokias galimybes teikia ne ES piliečiams. Bendradarbiaudami su „Interrail“ administruojančia kompanija „Eurail Group G.I.E.“ ieško sprendimų, kaip Lietuva galėtų tapti bendros „Interrail" sistemos dalimi.

Šiuo metu „Lietuvos geležinkeliai“ skaičiuoja reikiamas investicijas ir atsipirkimo grąžą, tačiau tikslus sprendimas paaiškės po išsamesnių bendrovės atliktų skaičiavimų.

Šiuo metu „Interrail“ traukinių bilietas jo turėtojui suteikia galimybę keliauti į 30 valstybių, įskaitant Šveicariją, Italiją, Vokietiją, Nyderlandus, Austriją ir Prancūziją. Bilieto kaina 12-27 m. asmenims prasideda nuo 283 eurų, o tokį bilietą įsigijęs žmogus gali laisvai keliauti 15 dienų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)