Dar viena pusryčių idėja – iš Vaidos Kurpienės tinklaraščio Sulieknek.lt.

Perlinių kruopų košė su grybais ir daržovėmis

Reikės:

  • 100 g perlinių kruopų
  • 14 g lydyto sviesto
  • 80 g morkų
  • 80 g pievagrybių
  • 60 g svogūnų
  • 0,5 g druskos
  • 0,2 g juodųjų pipirų

Gaminimo žingsniai:

  1. Vakare perplauname perlines kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
  2. Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (kas mėgsta skystesnę košę, santykis kruopų ir vandens turėtų būti 1:3, o kas mėgsta biresnę – 1:2) užverdame.
  3. Verdame 1 minutę, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas, priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20–30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
  4. Kol kruopos brinksta, grybus ir svogūną supjaustome, morkas sutarkuojame su stambia tarka. Viską apkepiname lydytame svieste.
  5. Išvirtas kruopas sumaišome su pakepintomis daržovėmis ir grybais.

Skanių sveikų pusryčių!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)