Dar viena pusryčių idėja – iš Vaidos Kurpienės tinklaraščio Sulieknek.lt.
Perlinių kruopų košė su grybais ir daržovėmis
Reikės:
- 100 g perlinių kruopų
- 14 g lydyto sviesto
- 80 g morkų
- 80 g pievagrybių
- 60 g svogūnų
- 0,5 g druskos
- 0,2 g juodųjų pipirų
Gaminimo žingsniai:
- Vakare perplauname perlines kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (kas mėgsta skystesnę košę, santykis kruopų ir vandens turėtų būti 1:3, o kas mėgsta biresnę – 1:2) užverdame.
- Verdame 1 minutę, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas, priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20–30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Kol kruopos brinksta, grybus ir svogūną supjaustome, morkas sutarkuojame su stambia tarka. Viską apkepiname lydytame svieste.
- Išvirtas kruopas sumaišome su pakepintomis daržovėmis ir grybais.
Skanių sveikų pusryčių!