Padainavusi dainą „I Dreamed a Dream“ iš „Vargdienių“, S. Boyle susilaukė publikos ovacijų. Ir netrukus iš Škotijos Blekberno miesto kilusi moteris tapo pasauline sensacija.

„International Business Times“ duomenimis, per pirmuosius metus ji užsidirbo 7,1 mln. JAV dolerių ir dainavo pačiam popiežiui, Didžiosios Britanijos karalienei ir tuometiniam JAV prezidentui Barackui Obamai.
Pastaruoju metu ji iš publikos akiračio dingo.

Kur ji dabar?

Tas tiek vilčių teikęs pasaulio nuvargintas angelas su didžiule sąskaita ir tarptautine šlove. Manoma, kad mįslingas S. Boyle dingimas susijęs su keliais dalykais.

Aspergerio sindromas

2013 metais, praėjus ketveriems metams po jos išgarsėjimo, S. Boyle atskleidė, kad jai buvo diagnozuotas Aspergerio sindromas – tam tikra autizmo forma. Išgirdusi šią diagnozę, moteris pajuto palengvėjimą, nes visą gyvenimą dėl savo keistumo susidūrė su patyčiomis ir bendravimo problemomis.

„Kai buvau vaikas, man buvo nustatyta bloga diagnozė. Man sakė, kad mano pažeistos smegenys. Visuomet žinojau, kad man prikabinta netinkama etiketė. Dabar aiškiau suvokiu, kas man yra negerai. Jaučiau palengvėjimą“, – dienraščiui „The Guardian“ sakė ji.

S. Boyle taip pat kenčia nuo depresijos, nuotaikų kaitos, emocinių protrūkių. „Tai tiesiog tokia būklė, su kuria turiu gyventi ir susitaikyti“, – sakė moteris.

Susan Boyle

Neteko tėvo, motinos ir sesers

Prieš išgarsėdama, S. Boyle buvo depresijos kankinama bedarbė, kuri viena rūpinosi savo mama Bridget. Jos tėvas mirė 1997 metais, o viena iš seserų – 2000 metais. Todėl S. Boyle itin rūpinosi savo mama, kuri mirė 2007 metais, taip ir neišvydusi, kaip jos dukra išgarsėjo. Beje, Susan šeimoje iš viso buvo devyni vaikai.

Jos vyresnė sesuo mirė nuo vėžio

2015 metais Susan vyresnė sesuo Brigid staiga mirė nuo vėžio. Tai labai sukrėtė dainininkę.

Laikraščiui „The Mirror“ ji sakė, kad „Brigid buvo nuostabi sesuo, jos netektis mums yra didelis šokas. Ji labai padėjo man gyvenime ir dėl mano karjeros... Man jos trūksta kiekvieną dieną“, – sakė S. Boyle.

Su broliu keliai išsiskyrė dėl pinigų

S. Boyle vyresnis brolis Gerry 2013 metais atsidūrė spaudos akiratyje dėl konflikto, susijusio su pinigais. Dėl kokios sumos? Skelbta, kad dėl daugiau nei 60 tūkst. JAV dolerių. Tuo metu S. Boyle turtas buvo vertinamas 27 mln. JAV dolerių.

Keli jos šeimos nariai sakė, jog brolis privertė jam duoti pinigų, nes grasino nusižudyti. Vėliau brolis su seserimi daugiau nei dvejus metus nesikalbėjo ir susitaikė tik po Hitrou oro uoste įvykusio konflikto, į kurį su oro uosto personalu įsivėlė dainininkė. Brolis paskambino Susan ir pasiūlė savo paramą.

Pirmąjį vaikiną ji susirado būdama 53 metų

2014 metais S. Boyle pagaliau atvėrė savo širdį ir susirado pirmąjį savo gyvenimą vaikiną. Tuomet jai buvo 53 metai!

„Žmonės, kuriems diagnozuotas Aspergerio sindromas, turi tam tikrą barjerą, nes nepasitiki žmonėmis. Tačiau aš noriu įsileisti žmonių į savo gyvenimą“, – sakė ji.

Susan su savo mylimuoju susipažino Floridoje viename viešbutyje, kur abu buvo apsistoję. Tuo metu Susan koncertavo Jungtinėse Valstijose.

Susan Boyle

Ji norėjo įsivaikinti

2013 metais pasklido gandų, kad S. Boyle svarsto apie įsivaikinimą. „Noriu vaikui suteikti tai, ko pati neturėjau, – Didžiosios Britanijos spaudai sakė ji. – Turiu tiek meilės, kurią galiu dovanoti. Noriu įsivaikinti, kad galėčiau daug ko suteikti tam vaikui. Labai myliu vaikus. Visuomet mylėjau, tačiau savų nesusilaukiau.“

Ji bijo... scenos

S. Boyle vokalo mokytoja Yvie Burnette interviu BBC sakė, kad dainininkę kankina scenos baimė.

„Susan atvejis yra labai įdomus, nes manau, kad jos galvoje formuojasi scenos baimė. Tai tikrai ironiška, nes būvimas scenoje jai iš tiesų labai patinka. Tačiau ji visuomet bijo, kad kažkas nepasiseks, kad žmonėms nebepatiks, kaip ji dainuoja. Ji nori, kad žmonės ją mylėtų ir mylėtų amžinai“, – sakė ji.

Tuo tarpu S. Boyle vaikystės draugė Lorraine Campbell atskleidė, kad „Susan vis dar susiduria su sunkumais ir dabar ir labai stengiasi, kad žmonės ją priimtų“, – sakė moteris.

Ji užsiima aktyvia užkulisine veikla

Nuo 2014 metų S. Boyle turtas vertinamas 33 mln. JAV dolerių. Ji nuolat gauna pajamų iš trijų jai priklausančių muzikos vadybos įmonių. Dėl to pastaruoju metu ji nesirodo viešumoje. Ji tiesiog užsiima aktyvia užkulisine veikla.

Ji jau tiek užsidirbo, kad ir dirbti nebereikia

Jos pirmasis albumas „I Dreamed A Dream“ „Billboard“ tope debiutavo pirmoje vietoje ir 2009 metais buvo perkamiausias muzikos albumas visame pasaulyje. Jis leido Susan užsidirbti 8,3 mln. JAV dolerių ir pagal pardavimus susilyginti su „The Black Eyed Peas“, Michaelu Jacksonu, Taylor Swift ir Lady Gaga.

2010 metais pasirodęs antrasis albumas „The Gift“ tapo platininiu. Visame pasaulyje šio albumo pardavimai sudarė 3,7 mln. JAV dolerių. Dėl to ji tapo pirmąja pasaulyje dainininke, kurios albumas Didžiojoje Britanijoje ir Jungtinėse Valstijoje per mažiau nei metus pasiekė pirmąją topų vietą.

Anksčiau pasiekti tokį rezultatą pavyko tik „The Beatles“.

Susan Boyle

Ji daro tai, ką nori, ir ji nori gyventi normalų gyvenimą

Išskirtinės asmenybės ir talento S. Boyle yra tikrai drąsi. Jos artimas draugas Paul O'Grady interviu BBC sakė: „Ji turi daug vidinės stiprybės. Ji labai ryžtinga ir stipri. Susan nepriversi daryti to, ko ji nenori. Ji nėra labai delikati. Ji labai tvirta. Ir tai yra vienas iš dalykų, kurie man joje patinka“.

O tokios stiprybės Susan randa savo šeimoje. Todėl, kai neįrašinėja į topų viršūnę patenkančių albumų, ji daug dėmesio skiria savo šeimai, nes nori gyventi normalų gyvenimą.

Ji stengiasi neatsilikti nuo gyvenimo

Praėjusiais metais prieš pat Kalėdas S. Boyle išleido albumą „A Wonderful World“, kuriame galima rasti dainų „When You Wish Upon A Star“, „Somewhere Out There“ ir „Like a Prayer“. Taip, tą pačią Madonnos dainą. Susan stengiasi, kad jos dainos taip pat būtų aktualios.

„Man labai patiko kurti šį albumą. Visi, kas mane pažįsta, žino, kad esu didžiulė Madonnos gerbėja, todėl galimybė sudainuoti „Like a Prayer“ mano labai patiko. Praėjo jau septyneri metai, o aš vis dar galiu nustebinti žmones“, – sakė dainininkė.

Ji tapo patyčių auka

Patyčias Susan kentė vaikystėje. Jų neišvengia ir suaugusi. Praėjusių metų liepą „The Daily Mail“ skelbė, kad paauglių grupė sekė S. Boyle netoli jos namų. „Jie šūkaliojo, tyčiojosi ir kalbėjo baisius dalykus, keikėsi. Vienu metu net ėmė mėtyti daiktus į autobusą, kuriame buvau“, – pasakojo dainininkė.

Toks incidentas priminė apie vaikystėje patirtas patyčias. „Kas neverktų? Aš verkiau. Man tai priminė apie mokyklą, kur iš manęs tyčiojosi, nes buvau kitokia. Žmonės prikalba siaubingų dalykų“, – sakė ji.

Ji nori pateisinti gerbėjų lūkesčius

Kalbėdama su „The Daily Mail“ žurnaliste apie poilsį S. Boyle pabrėžė, kokie jai svarbūs yra jos gerbėjai. „Kaip ir bet kuriam kitam artistui, man svarbu, kad žmonėms ir toliau patikčiau. Nerimauju dėl to, kad galiu „užkerpėti“. Turiu vaidinti tam tikrą vaidmenį. Žmonės turi lūkesčių, susijusių su manimi. Nenoriu jų nuvilti“, – sakė ji.

Dainuoti ir būti scenoje ji ketina dar tikrai nemažai laiko. Kalbėdama apie išėjimą į pensiją, ji sakė: „Iki šiol gyvenu labai laimingą gyvenimą, man labai pasisekė. Jie turės mane varu nuvaryti nuo scenos. Mano žodyne žodis „pensija“ yra labai negeras“.

Ji mokosi skambinti pianinu

S. Boyle jau kurį laiką vien dainavimu neapsiriboja. Ji metė sau kitą muzikinį iššūkį. Kaip skelbia „The Scottish Sun“, S. Boyle nuo 2012 metų mokosi skambinti pianinu, nes nori pati sau akomponuoti įrašų studijoje.

2014 metais dainininkė nustebino savo gerbėjus grodama pianinu, kai dainavo dainą „Who I was Born to Be“. Kaip sakė jos atstovas, „Susan mėgsta stebinti žmones“.

Dėl sveikatos ji sulieknėjo


Pastaraisiais metais S. Boyle dingo iš visuomenės akiračio, nes nori daugiau dėmesio skirti savo sveikatai. Dienraštis „The Sun“ skelbia, kad gydytojai 2014 metais jai pasakė, kad jai reikia sulieknėti, nes atlikėjai buvo diagnozuotas antrojo tipo diabetas. S. Boyle labai rimtai priėmė medikų rekomendaciją.

„Man reikėjo nustoti valgyti saldumynus ir pyragus. Tai mano gyvenimo pražūtis“, – sakė ji. Skelbiama, kad S. Boyle atsikratė beveik 14 kilogramų.

Jis vis dar bijo, kad negalės apmokėti sąskaitų

Nors dabar S. Boyle yra turtinga, buvo metas, kai jai sunkiai sekėsi sudurti galą su galu. Žvaigždė gerai pamena tuos laikus ir todėl labai nerimauja dėl pinigų. „Buvo taip, kad sėdėjau tamsoje ir po mamos mirties neturėjau už ką apmokėti sąskaitų. Taip buvo prieš tai, kaip sudalyvavau „Britain's Got Talent“. Mano didžiausia baimė yra sugrįžti į tuos laikus, todėl stengiuosi elgtis labai racionaliai“, – laikraščiui „The Sunday Post“ sakė ji.

„Mano tikslai dabar yra labai paprasti. Turėti gerų draugų, šeimą ir protingai pasimėgauti tais pinigais, kuriuos užsidirbau, ir pasirūpinti, kad niekada nebereikėtų rūpintis, kaip sumokėti už dujas ir elektrą“, – sakė S. Boyle.

S. Boyle gyvenimas nuotraukose:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)