Didžiausiu traukos centru šventiniu laikotarpiu tapo sostinės baltai rausva kalėdinė eglutė, sulaukusi užsienio žiniasklaidos dėmesio.

Pavyzdžiui, portalas „European Best Destinations“, sudaręs gražiausių Europos Kalėdų eglių sąrašą, pirmoje vietoje išskyrė Vilniaus žaliaskarę.

„Štai kaip atrodo tikra Kalėdų eglė!“ – rašė ir britų portalas mirror.co.uk.

Kaip ir pernai, lemputės apgaubia ne tik pačią eglę, bet ir šalia jos esantį kalėdinį miestelį. Miesto savivaldybė skelbia, kad šiųmetė eglė siekia 27 metrų aukštį. Žaliaskarė suformuota iš 70 tūkstančių lempučių, jai išpuošti buvo panaudota beveik 900 žaisliukų, o bendras kompozicijos plotas sudarė daugiau nei 2500 kv. m.

Šiais metais kalėdiniai turgeliai veikia ir Rotušės, ir Katedros aikštėse. Projekto „Kalėdos sostinėje“ vadovas Paulius Jurgutis teigė, kad praėjusiais metais buvo stengtasi visus prekybininkus sutelkti į vieną vietą, tačiau šiais metais Vilnius jau buvo pasiruošęs antram kalėdiniam miesteliui prie Rotušės eglės.

Anot P. Jurgučio, kupolų formatas pasiteisino, todėl kitais metais prekybininkai greičiausiai kursis ir savo prekes pardavinės tokiuose pat stikliniuose kupoluose.

Regis, per šias Kalėdas visko buvo dvigubai daugiau: 2016 m. Vilniuje buvo išpuoštos tik 7 gatvės, o šiais metais – jau 14.

Pasigrožėti Vilniaus kalėdine eglute ir aplankyti kalėdinius Katedros ir Rotušės aikštėse įsikūrusius miestelius galima iki sausio 7 d.

Tokių srautų dar nebuvo

Projekto vadovas Paulius Jurgutis džiaugiasi, kad programai dar nesibaigus matoma, jog vilniečiai ir miesto svečiai renginiais ir reginiais mieste domėjosi kur kas aktyviau, nei pernai.

„Pavyzdžiui, 3D pasaką pamatė beveik 150 tūkst. žiūrovų. Naujųjų metų naktį ir eglutės įžiebimo metu sulaukėme gerokai daugiau žmonių, nei praeitais metais. Kalbėjomės ir su prekybininkais, jie sakė, kad kalėdinio miestelio pakilimas tikrai jaučiamas“, – kalba P. Jurgutis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)