Su žurnalistais konferencijos metu bendravo filme pagrindinius vaidmenis atliekantys aktoriai: Gediminas Storpirštis, Ramūnas Cicėnas bei Martynas Nedzinskas ir filmo prodiuseris bei idėjos autorius Olegas Šurajevas. Taip pat filmo režisierius Saulius Baradinskas.

Filmo anonse matyti daugelis iškilių istorinių asmenybių: Antanas Smetona, Petras Klimas, Aleksandras Stulginskis bei kiti. Tačiau, anot Olego, šis filmas nėra istorinis. „Jei nesimokėt istorijos mokykloje, jei nesidomit istorija, šį filmą galit žiūrėt, nes tai universalus filmas visiems, – kalbėjo O. Šurajevas. – Tai filmas apie Lietuvą dabar.“

Beje, ši nuotykių komedija, kurią O. Šurajevas skiria visai šeimai, turės ir amžiaus cenzą – N13.

„Aktoriai iki šiol nežino, kaip atrodo filmas, – konferencijos metu šyptelėjo Olegas. – Tai labai unikalus komercinis kinas, nes čia visiškai komercinis kinas, nėra jokių valstybės pinigų, tačiau tas atvejis, kai komercinis kinas bando žmones patempti į viršų.“

O. Šurajevas daugeliui pažįstamas kaip aštraus humoro kūrėjas, kuriame netrūksta ir N18 cenzo vertų epizodų, tačiau kūrėjas, kuris humorą kuria jau bene dešimtmetį, tikina, jog jo kūryba yra labai plati. „Nereikia klijuoti etiketės“, – teigė O. Šurajevas, išgirdęs klausimą, ar šiame filme pamatysime kitokį, ne tą kandų ir aštrų O. Šurajevą.

Konferencijos akimirkos:

S. Baradinsko teigimu, šiame filme visi atras kažką sau: „Šeimos su vaikais, paaugliai, vyresni žmonės“. „Gal net šešiasdešimtmečiai, kurie dar pamena Smetoną“, – juokavo Olegas.

Anot jo, šiame filme susijungė daug jo kūrybinių patirčių. „Būna, kad filme dirba geriausi aktoriai, geriausi scenaristai, bet filmas nevažiuoja kažkodėl“, – pasakojo Olegas ir pridūrė, jog prie šio filmo savo idėjomis prisidėjo visa komanda.

Įdomu tai, jog šiame filme A. Stulginskį įkūnija R. Cicėnas. Aktorius šią istorinę asmenybę įkūnija ne pirmą kartą. „Labai keista situacija atsitiko. Šįmet teko kitame projekte suvaidinti Aleksandrą Stulginskį ir kai paskambino Saulius ir pasakė, kad nori pasibandyti Stulginskio vaidmenį, maniau, kad kažkas juokauja. Labai sunku pasakyti nemačius filmo, kas čia gavosi. O mums filmuotis buvo labai smagu“

Martynas Nedzinskas filme įkūnijo Petrą Klimą. Anot jo, jis prie filmo prisidėjo neabejodamas, nes džiaugėsi įdomiu vaidmeniu ir komanda. „Ir nežmoniški pinigai“, – juokavo Martynas, vardydamas, kodėl sutiko filmuotis Olego filme.

O kodėl pasirinkta tokia tema – Nepriklausomybė? „Šimtmetis tik kartą per šimtą metų. Čia taip paskaičiavom“, – šyptelėjo Olegas. Kūrėjas pabrėžė, jog šiame filme nebus keliami klausimai, kuri istorinę asmenybė buvo gera, kuri bloga. „Vertinkite jūs“, – susirinkusiems pasiūlė O. Šurajevas.

Kaip sekėsi O. Šurajevui? „Tai labai sunkus darbas. Tai labai sunki emocinė našta. Investavau visus savo pinigus“, – skaičiavo Olegas, tačiau jį pertraukė Martynas, kuris paskaičiavo, kad irgi investavo į filmą, nes filmuodamasis Berlyne nusipirko dešrelę, kuri vėliau buvo filmuojama. „Trys eurai irgi pinigai“, – šyptelėjo vyrai.

Įsibėgėjus konferencijai komanda atskleidė ir kūrybinės dalies paslapčių: R. Cicėnui teko gaudyti vištą, iki pat Berlyno visi vyrai patraukė penkiolikos metų senumo FIAT „Multipla“. „Mechanikas sakė, kad 50 „ant“ 50, kad pavyks“, – nusijuokė Olegas.

Tačiau surimtėjęs O. Šurajevas neslėpė, kad šis darbas kainavo daug jėgų, daug įtampos. „Bet bus labai gerai. Manau, kad bus viena geriausių komedijų Lietuvos istorijoj“, – pasitikėjimą savimi demonstravo Olegas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)