Labai gaila, kad Utenos mieste veikia tik vienintelis mieste baseinas. Atvykus į minėtą baseiną pirmą kartą, jau susimokėjus už paslaugą, apsiprausus po dušu ir patekus į baseino zoną, vyras iš baseino buvo išvarytas, kadangi mūvėjo sintetinius plaukiojimo šortus, bet ne sintetines glaudes.

Paprašius paaiškinti, koks tokios taisyklės pagrindimas, aptarnaujantis personalas išlemeno: „Sintetinės glaudės ir sintetiniai šortai skiriasi kaip vyras ir moteris“. Oho! Tai bent taisyklė ir jos pagrindimas! Niekur iki šiol neteko vyrui būti išvarytam iš baseino dėl to, kad jis mūvi sintetinius plaukiojimo šortus, o ne sintetines glaudes. Utenos baseinas skelbia karą vyrams su šortais? Prašau, paaiškinkite kodėl? Koks logiškas paaiškinimas?

Ar su tokiu požiūriu ir tokiomis taisyklėmis baseinas pritraukia pakankamai klientų, kad užsidirbtų ir save išlaikytų? Ar jis išlaikomas mokesčių mokėtojų pinigais, o administracija dėl savo sugalvotų apribojimų tik ir džiaugiasi mažesniu klientų srautu, nes ir toliau gali krapštyti nosį? Ar baseino rūbinėje vyrų, vartojačių alkoholį, nereikia drausminti ar išprašyti? Administracijos nuomone, didesnį pavojų baseine kelia vyrai su sintetiniais šortais?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Komentuoja Utenos daugiafunkcio sporto centro administracija

Visą laiką buvo leidžiama plaukioti su šortais ir glaudėmis, kol nebuvo peržengtos ribos, kada jaunuoliai į baseiną eidavo ne tik su maudymosi, bet ir laisvalaikio šortais. Sulaukėme daug lankytojų pasipiktinimo dėl laisvalaikio šortų baseine, būdavo atvejai, kai jaunuoliai šiltu laiku net nepersirengę šoka į baseiną.

Jau treti metai, kaip pakeistos baseino vidaus tvarkos taisyklės, kurios į baseiną leidžia tik su atsineštomis sintetinėmis glaudėmis. Problemų dėl to baseine nebūna, visi prie to priprato ir laikosi baseino vidaus tvarkos taisyklių, išskyrus atvejus, kai šventiniu periodu į baseiną ateina lankytojai iš kitų miestų. Tai vienetiniai atvejai ir jie išsprendžiami lankytojo naudai.

Komentuojant šį atvejį už netinkamą darbuotojų elgesį atsiprašome, kad problema nebuvo išspręsta. Manau, šiuo atveju kalti ir darbuotojas, ir lankytojas, kuris sukėlęs problemą iš karto pasišalino iš baseino. Dar labiau yra keista, kai moteris nebuvusi baseine rašo, kad „geria persirengimo kambariuose“. Gėrimas alkoholinių gėrimų baseine netoleruojamas, tą pabrėžia ir baseino vidaus tvarkos taisyklės.

Manau, kad mums visiems daugiau reikia geranoriško bendravimo ir supratimo, o už kliento patirtus nepatogumus, atsiprašome.

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.