Stilistė ir DELFI Stiliaus kanalo ambasadorė Agnė Gilytė neperkalbama – žiemą drabužių sluoksniavimas ne šiaip reikalingas, bet būtinas!

Anot jos, be tipinio ir jau kiek pabodusio sluoksniavimo (pavyzdžiui, palaidinė ant petnešėlių + švarkas), reikia ir įdomesnių stiliaus sprendimų. Štai keli jų:

Marškiniai-suknelė + megztinis aukštu kaklu. Tarkime, turite medvilninius susagstomus marškinius, kuriuos galite vilkėti kaip suknelę. Po jais apsivilkite ploną megztinį aukštu kaklu, užraitokite rankoves ir voila, marškinių suknelę paversite sarafanu. Įvaizdis per daug romantiškas? Grubumo priduos storos pėdkelnės ir masyvūs aulinukai.

Marškiniai + marškiniai. Jei niekada nesate bandžiusi vilkėti dvejų marškinių, pats laikas pabandyti. Tik būtinai užraitokite marškinių rankoves skirtingame ilgyje. Tai puikus variantas, jei nenorite šalti biure, o tradiciniai švarkai atrodo lyg pabodęs variantas.

Šilti apatiniai drabužiai + bet kuris jūsų pasirinktas apdaras. Jei į darbą kulniuojant su džinsais ir suknele jaučiatės perdėm išsiskirianti iš minios, kur kas saugesnis variantas – šilti apatiniai drabužiai. Pavyzdžiui, rinkitės šilko palaidinę su petnešėlėmis ir nėriniuotu krašteliu. Net paprastas megztinis V formos kaklu šalia tokios palaidinės atrodys puošniau.

Klasikiniai marškiniai + megztinis. Paprastas, tačiau nepelnytai dažnai pamirštamas derinys. Iš megztinio dailiai kyšos marškinių rankogaliai ir apykaklė, o prailgintas marškinių galas suteiks papildomo cinkelio jūsų įvaizdžiui.

Liemenė + golfas. Įsigykite pliušo, geros vilnos, gal net kašmyro liemenę, o po ja užsidėkite ploną natūralaus audinio golfą ar glaustinukę – nepretenzinga ir šilta! O ką stilistė mano apie kailines liemenes? „Mano galva, nėra blogų rūbų, yra tik blogi deriniai. Uždėkite kailinę liemenę prie boyfriend džinsų ir keistos, ryškios spalvos megztinio – atrodysite puikiai. Bet kai velkamasi liemenę prie skinny džinsų, aukštakulnių-žudikų ir „Gucci“ kepurytės – taip ir gaunasi...“ – kalbėjo Agnė.

Skinny džinsai/odinės kelnės/tamprės + laisvalaikio suknelė. Kas sakė, kad suknelės privalu vilkėti tik su pėdkelnėmis? Gera žinia kukliausioms – jei pasirinkote ilgą suknelę, kelnių nė nesimatys.

Masyvus šalikas + palaidinė. Šalikas taip pat gali išpildyti jūsų įvaizdį. Masyvius šiltus šalikus galite nešioti ne tik lauke ir ant viršutinių drabužių, bet ir biure, derinant prie plonos palaidinės. Ir stilinga, ir šildo krūtinę.

Tinkamos pėdkelnės + sijonas ar suknelė. Mūvėkite ne įprastas, o vilnones pėdkelnes arba pėdkelnes su kašmyru. Jos yra be galo šiltos ir tinka prie odinių, džinsinių, storesnės vilnos drabužių.

Kūno spalvos pėdkelnės + pėdkelnės su tinkleliu. Dar vienas variantas, kurį pateikė Agnė – tai standžių kūno spalvos pėdkelnių ir pėdkelnių su mažu tinkleliu (ne praėjusiais metais išpopuliarėjusių fishnet, su masyviu tinkleliu) derinys. Ir šilta, ir priduoda savitą raštą!

Stilistė sako, kad sluoksniuojant labai svarbu atkreipti dėmesį į tai, kur praleisite didžiąją dalį laiko – lauke ar patalpoje. Įsivaizduokite situaciją – apsivelkate itin šiltą vilnos megztinį, o nuo žiemos žvarbos papildomai saugotės šilta pūkine striuke. Kas nutiks, kai užeisite į patalpą? Nusivilkus striukę, teks kaisti su šiltu vilnoniu megztiniu. Jei po megztiniu nevilkėsite marškinėlių ar palaidinės ant petnešėlių – galimybių nusirengti nebus. Tad sekantį kartą pasverkite temperatūros skirtumus lauke ir namuose – apsirenkite tiek drabužių elementų, kad pajutus, jog muša karštis, galėtumėte tiesiog nusirengti.

Antras niuansas, į kurį būtina atkreipti dėmesį – tai proporcijos. Nedarkykite savo kūno formų!

„Kai prisirengiate daug sluoksnių, net jei drabužiai ir yra ploni, suteikiate sau apvalumo. Moteriai idealus viršutinių drabužių ilgis turi pasibaigti ties dubens kaulais. Rinkdamiesi ilgesnius drabužius vizualiai sutrumpinate kojas", – aiškino A. Gilytė.
Agnė Gilytė

Stilistė taip pat išvardijo, kokie audiniai geriausiai šildo kūną:

1. Vilna. Ganėtinai įprastas ir visada pasiteisinantis variantas. Ypač svarbu atkreipti dėmesį į vilnos kokybę. Kokybiškos vilnos patvarumas geresnis, jos priežiūra paprastesnė, mažiau tamposi.

2. Moheris. Tai vilna, gaunama iš Angoros ožkų. Ji minkšta, švelni ir tvirta.

3. Kašmyras. Jei perkate kašmyrinį audinį – niekada nepirkite pigaus, sako Agnė. Pigus kašmyras greitai nusidėvi, susiburbuliuoja. Jei negalite įpirkti brangaus kašmyro, verčiau pirkite brangią vilną.

4. Šilkas. Agnė sako, kad šilkiniai audiniai – tinkamiausi moters kūnui, nes nedirgina odos, yra malonūs ir šilti.

O kokių geriau atsisakyti?

A. Gilytė sako, kad sintetiniai audiniai – išdavikai. Vasarą vilkint sintetinius audinius karšta, o žiemą – šalta. Nors ir yra labai praktiška, nes sintetika nesiglamžo, ją lengva prižiūrėti, bet, deja, visai neapsaugo nuo šalčio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)