Visų pirma, kelias aikštės link buvo su kliūtimis – kad girtuokliai bliovė „Su Naujais“, nieko, bet kad keistai nekordinuotas jaunimas mėtė vieni į kitus petardas, sukėlė nesaugumo jausmą. Ačiū Dievui, į praeivius nesitaikė.

Pačioje aikštėje iš pradžių viskas buvo gerai – smagiai nuteikė švenčiantys krišnaitai, buvo daug jaunimo, tiek pasuose, tiek realybėje.

Ir štai išmušė dvylikta! Valio! Valio! Ir stop. Linksmybės baigėsi – fejerverkai tebešaudė, tikrai buvo į ką žiūrėti, bet žmonės pradėjo maltis, vaikštinėti iš vienos aikštės pusės į kitą, o kai tave nuolat stumdo kažkas, nelabai išeina mėgautis dangišku reginiu. Tikrai nesuprantu, kam to reikėjo.

Na, o kai daugmaž liovėsi fejerverkai, pasirodė, kodėl esame labiausiai prasigėrusi tauta. Apgailėtina, kad net žmonės, pabijoję Dievo ir nesitempę didžiulių šampano butelių, vis tiek gurkšnojo kažką iš mažesnės taros. Ypač nemalonu, kad taip elgėsi moterys (todėl kelias ant kojų jau teko prilaikyti palydovams).

Taip pat kažkur išgaravo geros manieros – argi žmonėms vis dar neaišku, kad, atsiprašant, šikama tualete, o ne aikštės viduryje? Jei jau atėjai su tuo šampės buteliu, tai susikliukink, ir susikišk tą butelį atgal ar KUR NORS, bet nemesk, dargi nedaužyk tyčia ant plytelių! Taip, priešingai nei šiokią dieną, pareigūnų į tai bus žiūrima pro pirštus, bet turėk gėdos...

Buvo žmonių, kurie tikrai nuoširdžiai linksminosi, bet, deja, netrukus iš aikštės pasklido nusigėrusi liaudis... Du vaikinus draugai išnešė paslikus, būrys vos nesusimušė, vis buvo girdėti, kaip spardomi ir daužomi buteliai, lyg tyčia, kad valytojams būtų daugiau darbo. Aišku, gi šventė, pasityčiokime iš kitų darbo...

Apie pirmą dar perėjau Gedimino prospektą. Muziką iš klubų, kavinių ir atvirų langų perrėkdavo tie patys girtuokliai, dar neišgėrę tiek, kad kristų be sąmonės ar būtų išnešti draugų.

Ar ne metas pripažinti, jog turit problemą? Kažkodėl norėdami „atsipalaiduoti“ labai greitai įsmingate nosimi į purvą arba geradario striukę.

Džiaugiuosi dėl naujų alkoholio ribojimo įstatymų, o pati kitąmet švęsiu namie...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Papasakok, kokie tavo įspūdžiai pasitinkant Naujuosius metus? Ar viskas buvo taip, kaip planavai? Rašyk el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Naujieji“.