Modesto Pitrėno diriguojamas Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras ir du puikūs solistai kauniečiams ir jų svečiams žada tikrą operos žanro fiestą - koncertą „Viva la opera!“. Tai bus vienas iš tradicinio Kauno valstybinės filharmonijos renginių ciklo „Nuo šv. Kalėdų iki Naujųjų metų“ koncertų.

Iš Daugpilio kilusi bei nuo vaikystės dainininkės keliu ėjusi V. Talerko aukštąjį muzikinį išsilavinimą įgijo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Dar studijų metais tapusi daugelio tarptautinių konkursų laureate, solistė nuolat tobulinasi įvairiuose meistriškumo kursuose, koncertuoja visoje Europoje, bendradarbiauja su „Vilnius City Opera“ ir Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru. Šiuo metu ji reziduoja Norvegijoje, kur yra Oslo operos ir baleto teatro stažuotoja.

Tenoras P. Kabongo taip pat dainuoja nuo pat mažų dienų. Beje, jis kurį laiką buvo pasukęs inžinieriaus karjeros link, bet vėliau gavo stipendiją studijuoti vokalą Briuselio karališkojoje konservatorijoje ir čia pradėjo stulbinančią dainininko karjerą. Prieš aštuonerius metus įsiveržęs į operos sceną, solistas sukūrė daugelį vaidmenų Normandijos „Rouen Haute” operoje, darbavosi Paryžiaus „Academie de l'Opera Comique“, vėliau tapo Florencijos „Accademia del Maggio Musicale“ trupės nariu, kur dainuoja pagrindines lyrinio tenoro partijas žinomiausiose operose. Artimiausiu metu atlikėjo laukia nauji vaidmenys Meco operos ir Paryžiaus „Opera Comique“ teatruose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)