„Geriausias būdas nukakti į Vilniaus senamiestį – kalėdinis traukinukas, vairuojamas „elfų“. Jis nuveš iš Gedimino prospekto tiesiai į Katedros aikštę, kur, aplink 25-ių metrų aukščio eglutę, galima nusipirkti keramikos dirbinių, rankų darbo stiklo, lietuviško šokolado ir žvakių“, – rašoma straipsnyje.

Tiesa, vokiečių žurnalistai apsiriko: Vilniaus eglė yra ne 25, o 27-ių metrų aukščio. Taip pat straipsnyje rašoma, kad eglutę puošia 50 tūkst. spalvingų lempučių – iš tikrųjų jų yra 70 tūkst.

Straipsnyje pabrėžiamas ir Vilniaus grožis – pagal jį miestas yra gretinamas su Italijos sostine Roma. Taip pat minima, kad Vilniuje yra virš 50 bažnyčių. „Sunkiai rasite vietą, kur nematysite bent 4 bažnyčios bokštų vienu metu“, – rašo žurnalistai.

Liaupsinamas ir Vilniaus televizijos bokštas. „Didžiausią „Kalėdų eglutę“ galima pamatyti iš tolo. Tai – 326-ių metrų aukščio televizijos bokštas, kuris dekoruojamas 6 kilometrų ilgio lempučių girliandomis“, – teigiama straipsnyje.

Po viešnagės senamiestyje vokiečiai kviečiami pasistiprinti lietuviškais patiekalais, pavyzdžiui, cepelinas. Šie straipsnyje vadinami „dideliais koldūnais, pagamintais bulvių ir įdarytais mėsa“. Laikraštis taip pat kviečia paragauti ir grybų sriubos, kuri patiekiama išskobtame duonos kepale.

Giria ne pirmi užsieniečiai

DELFI primena, kad tai nėra pirmasis kartas, kada užsieniečiai susižavėjo sostinės Kalėdų puošmenomis. Praėjus dienai po Vilniaus eglės įžiebimo populiarus britų portalas „mirror.co.uk“ taip pat gyrė žaliaskarę.

„Štai kaip atrodo tikra Kalėdų eglė!“, – straipsnį apie penktadienio vakarą įžiebtą Vilniaus Kalėdų eglę pradėjo britų portalas.

Pasak portalo, Lietuvos sostinė Vilnius pradeda šventinį metą įžiebdama 27 metrų aukščio žaliaskarę Katedros aikštėje. Kaip rašoma, tradiciškai Vilniaus Kalėdų eglė pagaminta iš metalinio karkaso ir eglių šakų. Pasak britų portalo, Vilniaus eglė – viena ryškiausių Kalėdų eglių Europoje.

Vilniaus žaliaskarė kelionių portalo „European Best Destinations“ buvo išrinkta gražiausia eglute Europoje.

„Tai yra pati gražiausia Kalėdų eglė Europoje. Vilniaus eglė yra pritrenkianti!“ – pagyrų negailėjo portalas. Giriama ne tik pati eglė, bet ir viso senamiesčio šventinės dekoracijos. Toliau pastebima, kad eglę, kurią puošia 70 tūkst. lempučių ir 900 žaisliukų, lengvai galima pamatyti iš lėktuvo leidžiantis Vilniaus oro uoste.

Taip pat pabrėžiamas ir itin didelis kompozicijos plotas – 2,5 tūkst. kv. m. „Kadangi bendras plotas yra 2500 kvadratinių metrų, tikrai rasite puikų foną puikiai nuotraukai“, – toliau giriama eglė ir jos kompozicija. Nepamirštas ir Katedros aikštės Kalėdų turgelis: minima, kad tai – tradicinis Kalėdų atributas, kuriame galima nusipirkti rankų darbo suvenyrų.

DELFI kviečia prisiminti sostinės Kalėdų eglės įžiebimo renginį:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (167)